Mer positiv attityd till invandrare

För nio år sedan ansåg 55 procent att Sverige tagit emot invandrare i allt för stor utsträckning. I år har den andelen sjunkit till 37 procent, visar en återkommande Sifo-undersökning med 1 000 svarande som Sveriges Television (SVT) låtit göra.

Inte sedan 1989 har attityden varit så positiv, enligt SVT. Andelen som anser att Sverige tagit emot invandrare i lagom omfattning har nu också ökat till 48 procent, mot 34 procent 2004.

-Pettersson tror inte på detta, varken på SVT, Sifo eller professorn i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, Marie Demker.

Marie Demker har tidigare varit medlem i Vänsterpartiet, deltar ofta i debatter om Nationalism och främlingsfientlighet. Hon har även föreslagit att Sveriges Nationldag ska avskaffas dessutom är hon gift med Ulf Ingvar Bjereld som också han är professor i statsvetenskap samt styrelseledamot i Socialdemokrater för tro och solidaritet (tidigare Broderskapsrörelsen). Bjereld var under några år medlem av Kommunistiska partiet marxist-leninisterna (revolutionärerna) (KPML(r) och som forskare  har Bjereld inriktat sig på bland annat Sveriges roll i Israel-Palestina-konflikten.

13 thoughts on “Mer positiv attityd till invandrare

  1. 37% tycker att vi tagit emot för många invandrare. Cirka 10% sympatiserar med SD. Varifrån kommer övriga 27%?

    Bara 9% tycker att vi borde ta emot fler.
    V och Mp har tillsammans cirka 13% så inte ens i de partierna vill alla se fler invandrare till Sverige.

  2. Går lite stick i stäv med att 75% tycker att SD har den bästa invandringspolitiken, enligt en nyligen genomförd undersökning, eller?

  3. Har man följt nyheterna i Rapport och Aktuellt de senaste veckorna, där vi bombats med snyftreportage om ensamkommande, avvisade och enskilda livsöden, förstår man att SVT vill uppnå detta resultat. Tolka det den som vill.

    Marie Demker och hennes SOM-institut har förevisat ett flertal ytterst tveksamma sammanställningar de senaste åren och hennes Ulf skriver den ena efter andra artikeln i tidningar om hur förträffligt det är med stor invandring och jag har de facto inte läst ett kritiskt eller negativt ord om pågående invandrings- och flyktingpolitik. Detsamma gäller förövrigt Demker.

    Margit Silberstein som undertecknat SVT:s artikel kunde i Aktuellt förra veckan höras säga dessa ord om SD:s framgångar: ”Det hjälpte inte ens med järnrörshistorien”, vilket man kan tolka som att hon inte riktigt gillar att SD ökar trots medias gemensamma angrepp.

    Tro inte att vår statliga television är neutral.

  4. Tror personligen att folk i allmänhet,inte sväljer ner detta lika lätt,som Findus Lasagne.Detta utan misstänkar om,att fusk vad gäller innehållet,kan vara fallet !!

  5. Jag blev synnerligen förvånad när jag läste nyheten på SvT. Min personliga uppfattning är att sedan valet 2010 har motståndet mot den ohämmade invandringen ökat väsentligt och har passerat kvalificerad majoritet.

  6. Ytterligare en bluff och desinformations undersökning. PK samhället försöker desperat att slå i folk lögner.

  7. Som sagt det är nog mer troligt att det är SOM-institutet som gjort den undersökningen. Dessa är en del av Göteborgs oerhört vänsterinriktade universitet. Jag fick papper från dom för något år sedan och tyckte jag kunde vara med för att få andra attityder än vänsterns lagda till utredningen. Någon gång under förra året tror jag det var, så var jag trött på det och sa nej, då det gick åt minst ett par timmar för att fylla i all skit de ville ha. De återkom, och då sa jag att jag kunde ställa upp mot betalning. Det var en omöjlighet sa dom, och då frågade jag om dom själva jobbade gratis. Det gjorde de inte sa hon Demker då, men att de som ställde upp med svaren gjorde alla så. Jag sa då att ordentligt betalt eller så drar jag mig ur det här. Jag minns nu inte vad hon sa, men tyckte visst att min tid var mindre värd en hennes. Jag får nog aldrig mer vara med och styra sådana forskningar något mer. De resultat de får fram är troligen tämligen missvisande.

Kommentera