Han festade – med tjuven


Uppdaderat 2013-02-09: Minns ni den unge mannen nedan, han har fått chanser som få män i hans situation fått. Han har inte tagit dem utan tvärtom utnyttjat de personer som försökt hjälpa honom.

Nu är Abdi Abdulqadir Osman, född 1992, boende i Alingsås men medborgare i Somalia gjort bort sig igen och dessutom flera gånger. Nu är han dömd misshandel, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd som tillsammans med tidigare utdömd skyddstillsyn för annan brottslighet döms till fortsatt skyddstillsyn samt samhällstjänst 80 timmar. Abdi Osman ska betala skadestånd till de nio målsägarna med totalt 46 000 kronor. Advokat Stig-Erik Söderholm har begärt och fått ett arvode på 37 967 kr, det slipper Abdi betala utan det får du, min vän betala över skattsedeln.

Varför Abdi Abdulqadir Osman inte är på väg hem få ni fråga kammaråklagare Ragnhild Brogren om eftersom hon inte begärde utvisning!

Uppdaterat 2012-06-18: Stockholms tingsrätt dömde idag Abdulqadir Abdi Osman för grov stöld i två fall till skyddstillsyn och han är alltså en fri man. Eftersom han är ett så kallat ensamkommande flyktingbarn på endast 19 år så anges den låga åldern som skäl till att han inte får fängelse. Dessutom har pojkfan permanent uppehållstillstånd så någon enkelbiljett till varmare trakter är inte aktuellt.

De stulna föremålen som tillsammans betingar ett värde på ca 855 000 kronor har fortfarande inte kommit tillrätta och Pettersson tycker nog att ett minimikrav är att pojkfan sitter inlåst tills han talar om vart juvelerna tagit vägen.

Tidigare: Igår berättade vi om att prinsessan Christina och hennes make Tord Magnusson utsatts för en fräck stöld av ett ensamkommande flyktingbarn de försökt hjälpa. Läs HÄR.

Den 19-åringe tjuven och prinsessan Christinas make, Tord Magnuson, 71, var bästa vänner. De festade på klubb ­tillsammans, umgicks och ­åkte ut till sommarstugan. Efter sveket och guld­kuppen vägrade prinsessan Christina godta 19-åringens ursäkt.

– Det är ofattbart att det har hänt, säger hon i förhör. Stölden hemma hos kungens yngsta syster, prinsessan Christina, och hennes make Tord Magnuson har drabbat paret hårt. I den fräcka kuppen tidigare i år stals ringar och ett diadem som tillhörde ett arv från prinsessan Sibylla och Gustaf VI Adolfs manschettknappar. Allt till ett värde av 855 000 kronor.

19-åringen som åtalats för den grova stölden flydde från Somalia när han var tolv år. Han kom till Sverige 2009 och hamnade i en lägenhet i Tensta. Det var där han träffade ­affärsmannen Tord Magnuson, som länge engagerat sig för ungdomar i Stockholmsförorten.

– Han försöker dra sitt strå till stacken när det gäller integration, säger Eva-Britt Leander, samordnare för ungdomsinsatser i Tensta.

19-åringen och Tord ­”Tosse” ­Magnuson lärde känna varandra i september 2010. I polisförhören beskriver han sig som 19-åringens bästa vän. Han fixade ett jobb åt honom på Café ­Operas bakficka och de gick ut och festade på klubb tillsammans. Han lät honom tillfälligt bo i sin och prinsessan Christinas lägenhet intill Slottet och 19-åringen fick även följa med ut till ­parets sommarhus på Ingarö i Stockholms skärgård. När stölden uppdagades hade både prinsessan Christina och Tord Magnuson svårt att tro att det var 19-åringen som låg bakom. Trots att det endast var han och en städerska som haft tillgång till ­lägenheten.

– Han har mer ­eller mindre gått som barn i huset, säger Christina i förhör. Men den 24 maj sökte 19-åringen upp Tord Magnuson och erkände. Han kastade sig runt hans ben och bad om ursäkt, mitt i Centralstationen i Stockholm. De möttes inne på ­Birger Jarlsgatan i stan sent samma kväll. När de ­hade försonats i en kram dök prinsessan Christina oväntat upp.

Hon kunde inte godta 19-åringens upprepade ­ursäkter och vägrade att gå bredvid honom.

– Pettersson vill inte peka ut någon så ni får själva lista ut vilken bild som kommer från Aftonbladet och vem som är Tord Magnusson respektive tjuven…


18 responses to “Han festade – med tjuven

 • Olli Rein

  Han är ju mer än 21 år nu, och skyddstillsyn har ju redan prövats med numera känt resultat, så det som borde hända nu är ju överklagande till hovrätten, som förhoppningsvis utdömer fängelse och även lägger på den förverkade skyddstillsynen. Minst 4 års fängelse och utvisning på livstid, men sånt är ju bara mina och många andras önskan, de svenska domarna måste vara köpta. Det här är inte efter lagboken.

  Gilla

 • Ruben

  Ja nu blir den lilla stjärtgossen väl utslängd från de fina salongerna,men det finns säkert plats för honom i ”Lilla Somalia” bland hans andra khattuggande gelikar.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Man kan undra vilka förbindelser det föreligger mellan de två !! ”Magnusson fällde en tår,när han fick vetskap om domen”,påstår nu PK-pressen..Varför förblir ett ? !!

  Gilla

 • Ruben

  Somalienegern blir dömd för grov stöld i två fall till SKYDDSTILSSYN!!!

  Gilla

 • Ruben

  Vad nu då! Har ”apejävlarna” börjat att sno åt sig ”riksregalierna” oxå?
  So what,det drabbar ju knappast någon medellös,förresten är de inte förvärvade ärligt de heller.

  Gilla

 • flisan

  Rätt åt dem, hoppas de har lärt sig en läxa.
  Men de är för högfärdiga och dumma för att inse detta.
  Vilka töntar. Herr och fru Magnusson har äntligen fått en knäpp på näsan.
  De är otrevliga och högfärdiga och vill göra sig populära, visa sig ”lite mänskliga”.
  Vi ser igenom skit och dynga.
  Högfärdsproppar som ska låtsas älska alla människor, vilket skit.
  Rätt åt dem.

  Gilla

 • [Blocked by CFC] Lasse S

  Och jag bara myser åt deras enfald.

  Gilla

 • Carina-Fina

  Jag tror de flesta anar. Men det är ingen vacker historia. Jag lider med prinsessan.
  Allt skit i garderoben kan läsas på flashback.

  Gilla

 • naivtive

  Jag ler lite när jag läser om en historia som är som själva sinnebilden av invandringen i Sverige.

  De kommer hit och får en omstart i livet som våra egna ungdomar bara kan drömma om, de bjuds in i våra innersta vrår och när vi minst anar det missbrukar de vårt förtroende å det grövsta och rånar skjortan av oss. Sen vill de bli förlåtna och en del tossar vägrar inse fakta och förlåter svinen. Andra blir djupt kränkta när de förstår hur lättlurade och naiva de har varit, bittert Christina, bittert.

  Gilla

 • Blodsven

  Har man levt i en låtsasvärld hela livet, så hur i helvete ska man kunna begära att dessa fåntrattar skulle kunna hantera verkligheten helt plötsligt? Tyvärr lever våra politiker i samma jävla fantasivärld…

  Gilla

 • Gina

  Vilket svek ! Man baxnar ! man brukar säga att man biter inte den hand som föder en ,exempelvis djur brukar fatta det rätt snabbt .
  Du har rätt Christina , sånt här går bara inte att förlåta !

  Gilla

 • Pelle

  Christina och Thord, varför denna fientlighet?

  Han agerar ju som vilket annat fattigt barn som helst. Nej, skärpning nu. Detta är bara början, ta emot en många ny varje år till ert hem. Låt Sverige blomstra i regnbågens färger, Det är enligt Norberg, frihetsoraklet, bara 0,00001% som begår brott. No worries!

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Säg mig vem du umgås med,och jag skall säga dig vem du är !!

  Gilla

 • B

  Är det ingen mer än jag som reagerar på att en 71-åring umgås med 19-åring, kanske dags för Tord och komma ut i från garderoben!

  Gilla

 • Kalle

  Enligt BRÅ är det synnerligen ovanligt att utrikes födda begår brott, måste haft otur…

  Gilla

 • Osborn

  Rätt åt dem dumstrutarna att härbärgera dylikt pack.

  Gilla

 • aos

  Oj vilken överraskning
  Jag är lika chockad som när Peter Jöback ramlade ur garderoben
  Kommer att tänka på historien om skorpionen och sköldpaddan 🙂

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: