Helgens tankeväckare

Fundera på detta över en kall öl eller när ni kryper till kojs.

SD vill inte uppge vilka deras privata finansiärer är. Varför begriper nog vilken förnuftig människa som helst, då konsekvenserna för dessa skulle bli förödande. Regeringen vill inte uppge hur mycket Sveriges flyktingpolitik kostar skattebetalarna. Varför undrar nog vilken förnuftig människa som helst. Är svaret att konsekvensen skulle bli förödande?

12 thoughts on “Helgens tankeväckare

  1. Jaa jag hittade lite gamla siffror från SvD…..1990 uppgick kostnaden för invandringen till 100 mdr. Den starka ökningen under nio år upp till 267 mdr beror bland annat på att vi har en kostsam välfärd, som även invandrarna får del av…..länk: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vad-kostar-invandringen_61728.svd men i det jag hittar från senare datum så har kostnaderna sjunkit…..med 1miljon till in till landet och en mediantid på 7år till första arbete borde inte kostnaderna minskat…….
    ”Är svaret att konsekvensen skulle bli förödande?”
    Ovanstående kanske ger en fingervisning?

  2. Det finns ju en hel del offentliga delsummor att tillgå på nätet, en fiffig hemsidesnickare kunde ju skapa en levande lista som uppdateras efterhand. Den blir ju allt mer korrekt, jag tror det skulle funka hyfsat bra trots allt.

  3. Ska man in i politiken får man stå för sina åsikter. Offentliggör finansiererna. Sen borde Bryssel/EU hålla käften med sina invadringskrav, dem kan själva ta in fler om de tycker att det är så jävla bra.

      • Ja visst, Eva-Marie, så rätt du har. Nu har jag läst om den. Det är väl klart att man kan göra besparingar. Man kan strukturera om systemet för att kunna ta emot fler och slösa mindre. Inget konstigt med det.
        Sen tycker jag fortfarande att EU/Bryssel borde hålla sig utanför svensk invandringspolitik men det är en annan historia.

  4. Att offentliggöra Stasi listan är väl i stort sett gratis för staten, ändå hemlighålls den!

    • I Sverige håller man landsförrädare om ryggen,
      ändå ska man försöka spela präktiga genom
      att alla partibidrag ska redovisas öppet, i SD s
      fall för att komma åt att strypa finanserna!

  5. Om alla finansiärer gjorde som så, att de går dit man fortfarande kan girera (med fördel i annan stad) och betalar in i kassa. Noll elektronisk spårbarhet. Om det är viktigt att veta vem som skickat in vad, så får det lösas på annat sätt

  6. Våren 1992 erkände finansministern i delstaten Baaden-Württemberg att asylgivningskostnaderna medvetet hemlighölls för skattebetalarna för undvikande av oroligheter. I Sverige försöker man inbilla oss att kostnaderna är lika med Migrationsverkets budget! Kommunplacerade gästarbetslösa kostar ju inget…

Kommentera