Norge höjer sin terrorberedskap

Norge har förhöjt sin terrorberedskap, skriver aftenbladet.no.

Vakthavande vid norska försvarets operativa högkvarter i Bodö bekräftar för tidningen att man nu har inför terrorberedskap A för alla militära anläggningar i Norge.

Presstalesman för de väpnade styrkorna Major Vegard Finberg har bekräftat till tidningen att armén har höjd beredskapen efter en varning. Det det skedde på eftermiddagen efter en allmän hotbedömning, det är inget dramatik med detta. Det är en nödsituation på den lägsta nivå som inte innebär något annat än ökad vaksamhet från försvar sidan, sade Finberg. Vad hotet är, eller om det är inhemskt eller utländslt kan inte Finberg säga något om. Detta steg tas som en allmän varning om möjliga terroristverksamhet av oförutsägbara typ och omfattning. Syftet är att genomföra en ökad vakenhet, inklusive granskning av handlingsplaner, samt att införa en entydig åtkomstkontroll.

Den polisiära säkerhetstjänsten, ser dok ingen anledning att höja sin beredskap. PST  (norska SÄPO) har informeras om att Försvarsmakten har höjt sin beredskap men PST anser inte att det finns någon ökad terrorfara i Norge, men PST vill inte kommendera om de arbetar med detta just nu.

-Pettersson undrar om de sett några ”svenskar” passera gränsen… 

terrorberedskap

4 thoughts on “Norge höjer sin terrorberedskap

 1. Förmodligen är det den mångkulturella kloaken Sverige som läcker ”nysvenskar” över till Norge!
  Danmark meddelade för inte så länge sedan att dom ville stänga Öresundsbron eftersom det kom oönskade element från Sverige till Danmark via bron.
  Sverige har blivit inte bara en skamfläck för Skandinavien utan även en säkerhetsrisk för våra grannländer!
  Vänligen
  Janne

 2. Pesten sprider sig nu till grannländerna,först mordförsök i Danmark nu höjd beredskap i Norge !! Undrar varför det aldrig inträffar något här i deras ”hemland” ??

 3. Har man tagit djä**en ombord ska man verkligen ro …………………………………………………..?!

Kommentera