Expressen hjälper till med en ljushårig

I söndags eftermiddag hittades en död man och en svårt skadad kvinna i en villa i centrala Nässjö. Polisen misstänker mord och mordförsök.

Detta fick Expressen att i gårdagens tidning ha en artikel på två helsidor, ett uppslag, det mesta fyllt med en bild på en ambulans som hämtar ett offer. expressen löp ljushårig

Sedan följer en artikel där Expressen försöker hjälpa polisen och allmänheten att gripa mördaren. Där står om en okänd ljushårig person, om den ljushårige mannen, ljushårig man sågs, okänd man med ljust hår sågs. Inte mindre än fyra gånger nämns den ljushårige och det är det enda signalement som nämns och då har vi ändå inte talat om löpsedeln. Är det så ovanligt med ljushåriga brottslingar att de till och med förtjänar en löpsedel då har Sverige verkligen problem med invandringen.

För några veckor sedan fick Expressens chefredaktör Thomas Mattsson frågan om de behandlade människor av olika etnicitet olika, Mattsson svarade så här…

”Ingen som följer media seriöst kan påstå att det görs olika bedömningar efter etnicitet, utöver vad som stadgas i de pressetiska reglerna. Det är helt enkelt trams.”

Vänligen, Thomas Mattsson

-Pettersson påstår att Mattson ljuger eller kan ni tänka er en artikel där det står svarthårig man fyra gånger…eller en löpsedel där det står polisen jagar mörkhårig.

Ljushårig man

6 thoughts on “Expressen hjälper till med en ljushårig

    • Utan att vara ”journalist anställd vid Xpressen” vågar jag påstå,att det i Kristianstad-fallet rör sig om en mycket mörkhårig afrikanska….Och detta sex gånger för att söka överträffa Mattson !

  1. Mytomanens dilemma är att den inte blir trodd den gången den föredrar att tala sanning! Detta borde massmediefolket och politikerna besinna!

Kommentera