Camerons fårhagor förverkligas

I början av året gick David Cameron ut och varnade för bidragsturister från Bulgarien och Rumänien.

Inte bara Cameron oroas över den stora invandringen från Östeuropa, utan flera ledande politiker i Storbritannien vill se att man försvårar för dessa att komma till landet. Källa

Hur har det då blivit och vad är det som oroar brittiska politiker?

uk_bidragssökare

“Vi får 160 000 kronor om året i bidrag, köper 40 cigaretter per dag, har en laptop och ett bekvämt hem med en 47-tums platt-tv. Med allt detta….Varför jobba?”

Rumäner och bulgarer står i kö till ett handfallet Storbritannien när medborgare i Rumänien och Bulgarien kan börja resa fritt i Europa i år. “Vädret är skit i England, men ert bidragssystem slår det mesta”, säger två unga bulgariskor. Nu väntas mängder av arbetslösa bulgarer och rumäner köpa biljett till Storbritannien i förhoppning om ett jobb, men får det inte det hägrar de generösa bidragen och man är ärliga i sitt uppsåt. “Allt är bättre än hemma och kan man ha råd att köpa en laptop utan att behöva arbeta är mycket vunnet”.

Källa: The Sun

Ni kan också läsa om Natalija från Litauen som både har råd med lyxartiklar och utlandsresor med hjälp av Storbritanniens bidragssystem.

Källa: The Sun

4 thoughts on “Camerons fårhagor förverkligas

  1. Engelska pundet är ju mer värt än euro, 1 pund = 11,4 kr i dagens valuta så jag skulle översatt så här:

    ”Vi får 200 000 kronor om året i bidrag, köper 40 cigaretter om DAGEN, har en laptop och ett bekvämt hem med en 47-tums platt-tv. Med allt detta… Varför jobba?”

Kommentera