Rånare hotade med kniv och gängtröja

FALUN. För att de eftertryck åt sitt hot visade rånaren sina offer en tröja som visar att han tillhör ett Polisens babbekriminellt nätverk. Vilket också blev en tydlig indikation om vem han var – och ledde till hans gripande. ”Han är för tillfället en av de mesta aktiva” i nätverket, skriver en polisman i ett spaningsuppslag.

Hans eget skryt med gängtillhörigheten blir indikation på 26-åringens skuld i båda de rån han nu åtalas för. Själv nekar han men pekas i båda fallen ut av sina offer. Efter Willys-rånet kunde polispersonal redan på offrens beskrivning av rånaren dra slutsatsen om vem denne var.

  • Han stämde på beskrivningen.
  • Han stämde mot gängtillhörigheten.
  • Han var misstänkt för ett annat rån.

Dessutom bedömdes han alltså vara en av dem mesta aktiva i det aktuella nätverket. Och bosatt bara något hundratal meter från butiken. 26-åringen åtalas för två rån. Det första drabbade en 27-årig falubo på väg hem från krogen 20 oktober. På stora torget träffade han några nya bekanta som han slog följe med mot Svärdsjögatan, där överraskades han av att en av den nya ”vännerna” drog honom av cykeln och greppade honom i jackan: – Vill du dö eller, jag tar fram min pistol…

Offret uppfattade också att rånarna påstod sig tilhöra det aktuella kriminella nätverket. 27-åringen drogs sedan in i en häck där en av rånarna plockade av honom en 500-kronorssedel, bankkort och körkort.
27-åringen slet sig sedan loss och cyklade mot torget där han träffade en polispatrull.
Polismännen tog rånoffret i bilen och körde en runda i stan. På Bergmästargatan sågs tre personer som offret genast pekade ut som med vid rånet. Han har vidhållit utpekandet av 26-åringen med berättat de de båda andra inte var aktiva vid rånet. Däremot var en fjärde, ännu okänd person, delaktig i själva rånet. 27-åringen har hela tiden nekat.
Rånet mot 27-åringen var utrett och väntade på åtalsbeslut när Willys drabbades 5 januari.
Beskrivningen av Willys-rånaren var en beskrivning av 26-åringen. På Willys hade rånaren dessutom uppehållit sig länge, diskuterat med kassörskan, släppt fram andra kunder – och visat nätverks-tröjan.

Rånaren underströk hotet med kniv och tröja med att påstå att han hade kamrater i en bil utanför butiken. Rånaren upplyste vidare att han var skyldig pengar och behövde 6 000 kronor. Då kassörskan i ett första skede nekade honom pengar krävde rånaren att hon kallade på sin chef.

Även han tvivlade först på att det verkligen var ett rån, men insåg allvaret då han förevisades kniven. sen han fått vad som fanns i kassan och några triss- och tianlotter promenerade han lugnt ut från butiken.
Vid en fotokonfrontatation har den rånade kassörskan tvärsäkert pekat ut 26-åringen som rånaren. själv nekar och och överklagade i början av veckan häktnigen till Svea hovrätt. Det blev nej.

-Pettersson tackar Dalademokraten för polisens bild de publicerat, med den solbrännan på händer och annat behöver vi inte leta efter något namn eller ursprung…

17 thoughts on “Rånare hotade med kniv och gängtröja

  1. Ruben,
    Så du tycker att de som inte håller med era sjuka tankar är Ali/Mohammed? Nej, såna som vi kallas svenskar som vill Sverige väl.

    • Svensk kan du definitivt inte kalla dig, det har jag redan förklarat åtskilliga gånger för dig. Mörkermän är alltid otrevliga personligheter under vilken identitet de än dyker upp som.

      • ali/lisa/muslimskinfo/malmöbo:
        Blir du inte trött på dig själv snart, samma mantra upprepas ideligen.

      • Måste rätta mig själv här, den ena identiteten var inte muslimskinfo utan islamskinfo, vilket är ännu jävligare.

    • Hur kan man vilja Sverige väl om våra pensionärer blir rånade, våra döttrar våldtagna, våra söner misshandlade och våra husdjur får huvudena avskurna? Och ja det är invandrare som är överrepresenterade på denna fronten.

      • Den Malmöbon känns inte på riktigt, den typen kan inte ens en gång bo i V. Hamnen. Finns ingenstans i stan där man kan leva trygg och inte varken se eller höra. Men det finns fortfarande förnekare här och där men de blir färre och färre.

  2. jag förstår inte bara poängen med varför ni drar paralleller till hudfärg eller härkomst. Det finns två sorters människor. Bra människor, o de oavsett tro, hudfärg, härkomst. Och dåliga människor, precis som de bra, oavsett tro, hudfärg eller härkomst. Tycker så synd om er!

    • Men om då den ena hudfärgen är klart
      överrepresenterad när det gäller brott,
      så är det väl helt naturligt att synliggöra
      detta, det är väl inget försvar för att vita
      också begår brott`, eller??

  3. Enkelbiljett hem tro?? Knappast troligt, men högst önskvärt!
    I mjäkighetens högborg renderar det väl högst några
    timmars samhällstjänst.

  4. Rädd för att titta på hans tröja skulle jag nog inte bli, men visade han kalsongerna så skulle jag nog avlägsna mig från platsen snarast möjligt!
    Vänligen
    Janne

Kommentera