Förförd av palestinsk propaganda

Naiv Checkhäftesdiplomati av Hanne Nabin

Följande debattartikel av Hanne Nabin Herland gäller den norska regeringens fortsatta svaghet för palestinierna. Den publicerades ursprungligen i Aftenposten, Norges största dagstidning, den 15 jan 2013 och har översatts av författaren.

hamasnorway

Torgeir Larsen, en juniorminister för norska Arbeiderpartiet, medger i Norges största dagstidning Aftenposten den 28 december 2012, att norska myndigheter blundade för verkligheten i Mellanöstern. Alltför ofta trodde de att de var i stabilitetens tjänst, men upptäckte sen att så inte var fallet.

 

Oavsett, denna bekräftelse av norsk naivitet måste det leda till konkreta förändringar i utrikespolitiken för att vara av något egentligt värde. Statssekreteraren frågade mig vad jag menade med min ledande artikel 20: e december (”I säng med fienden”) där jag förklarade att den norska checkhäftesdiplomatin de facto stöder terroristorganisationer, vilka visar betydande intolerans mot kristna, judar, homosexuella eller andra minoriteter som inte anses vara ”tillräckligt islamiska”.

Låt oss ta en titt på statistiken: Norge är ett av de minsta länderna i världen, och en av de största bidragsgivarna till den palestinska myndigheten (PA) och andra, med årliga donationer på över 700 miljoner norska kronor. Speciellt efter att den nuvarande vänsterregeringen tillträdde 2005 har donationerna ökat explosionsartat.

Vad är det dessa summor spenderas på? Nyligen var det ersättningarna för självmordsbombare som har tredubblats. En Hamasterrorist som dödade 30 israeler 2002 vid det här tillfället får nu 20 000 NOK per månad, enligt The Times of Israel från den 9 september förra året. De som har genomfört de värsta attackerna mot oskyldiga civila får högsta lönen.

Underrättelse och terroristinformationcenters siffror från 2005 visar att palestinierna har genomfört 25.770 terroristattacker, 147 självmordsattacker, som ledde till 1.100 döda israeler och 7.500 sårade mellan 2000 och 2005. Fatah genomförde 214 terrordåd enbart under 2003-2004 enligt 2005 års terrorisminformation

Omfattande korruptionsanklagelser har länge riktats mot PLO, som redan 1993 var den rikaste terroristorganisationen i världen, enligt den brittiska National Criminal Intelligence Service, med tillgångar på 10 miljarder dollar och en årlig inkomst på cirka 2 miljarder dollar.

The Daily Telegraph rapporterade år 1999 att PLO hemlighet hade investerat över 50 miljarder dollar runt om i världen. Ändå har Norge fortsatt att bryta bröd med dessa människor.

De norska skattebetalarnas pengar har bland annat finansierat ett antal besök från det Muslimska brödraskapet, Hamas, Fatah, och inte att förglömma när PLO fick komma till Oslo. Att inte nämna de intensiva aktiviteter Norges tidigare utrikesminister, Jonas Gahr-Store, har haft när han har rest mycket mellan olika islamistiska grupper i Mellanöstern, och med hemliga möten under 2007 med Hamas ledare Khaled Meshaal, som chockade västvärlden.

Offentligt har han förnekat dessa möten, men den norska tv-stationen TV2 tvingade honom att erkänna att han ljugit om detta 2010,  ​​en händelse som det refereras till i Aftenposten.

PA minister Faisal Husseini sa till Al-Safir 2001 att ”Våra ögon kommer att fortsätta att sträva efter det strategiska målet, nämligen Palestina från floden [Jordan] till havet. Vad vi än får nu kan inte få oss att glömma den högsta sanningen” och Hamas. Budskap från Internet: ”Vi är en nation som dricker blod, och vi vet att inget blod är bättre än judarnas”

I detta perspektiv är det intressant att notera, att den pluralistiska liberala demokratin Israel, är det enda land i Mellanöstern där homosexuella skyddas enligt lag, och med årliga gay pride parader samt religiös frihet, och där kristna minoriteter växer och nationen har en fri press och en aktiv offentlig debatt . Men dessa stöder vi inte i Norge.

Så sent som 1996 konstaterade Yassir Arafat i Stockholm – tre år efter att han fått Nobels fredspris – att den palestinska planen fortfarande var att förinta Israel, upprätta en ren palestinsk stat, och göra Mellanöstern så hemskt att den judiska minoriteten inte kunde stå ut med att leva där längre, enligt tidningen Arutz-7.

Arafat sade detta tre år efter att ha fått Nobels fredspris i Oslo i 1993. PLO: s beslut om folkmord mot judarna hade ännu inte avlägsnats från deras stadga. Som vi alla vet var en av anledningarna till det andra Oslomötet 1995, och att Arafat var där för att fördöma terrorism, och för att ta bort det judiska folkmordet från PLO: s stadga.

Den nuvarande norska Arbeiderregeringen har varit alltför gulligt påverkade av den palestinska propagandan. I förhoppningen av att bli en internationellt erkänd fredsmäklare och att få se effekterna av vår checkhäftesdiplomati har vi stängt våra ögon för vad vi faktiskt finansierar. Inte undra på att vår roll som fredsmäklare i Mellanöstern verkar vara över.

Hanne Nabin Herland är en norsk historiker för jämförande religioner och en bästsäljande författare.

Översättning från engelska till svenska /Olli Rein

Gates of Vienna

Tidigare på Petterssons

Olli anser att Jonas Gahr Störe är en femtekolonnare, en kommunistisk förrädare så mångmiljonär han är.  Han, Jens Stoltenberg och Kristin Halvorsen och ett halvdussin till från de norska socialistregimerna borde sitta i fängelse för sitt landsförräderi och dans efter islamisterna i Palestinas pipa. Dessutom är de medskyldiga till radikaliseringen av Anders Behring Breivik, och därför delvis ansvariga för dennes illdåd. Det som hände i Norge i juli 2011 var endast en förlängning av den kriminella norska regeringens politik.

Läs mer här om kommunisten Kristin Halvorsen här. Oslo har 58 kyrkor och 49 moskéer. Det var dock år 2006, så antalet moskéer har säkert ökat med ett oförsvarligt stort antal.

3 thoughts on “Förförd av palestinsk propaganda

 1. Tack Lena99, för din länk till Hanne, jag hade inte hört talas om henne, när jag hittade den här artikeln på Gates of Vienna en av de större och bättre bloggarna i Världen. Det var bara en tillfällighet att jag gick in där också, men att artikeln skulle passa väl på Petterssons, såg jag nästan genast. Norges vänsterregerings vurm för Palestina kände jag väl till efter några egna inlägg och några från de andra skribenterna på Petterssons, och då kanske mest Pettersson själv.
  Jag gjorde ju inte fel då inlägget har visats ca 150-200 gånger, vilket är ett gott resultat. Det jag var lite rädd för, var att den var rätt lång, det brukar avskräcka en del.
  Jag ska försöka hinna med och läsa din länk, då jag vill se mer av henne.
  Artikeln har ju även Gillats, vilket här på Petterssons är ovanligt.
  Du är en trevlig bekantskap på bloggen. Hoppas att du känner dig tillfreds och vill vara kvar här ett tag, eller så länge du vill.

 2. Ja Hanne var tidigt ute med kloka funderingar. Här ett seminarium där hon anser att Norge är ett U-land.
  Hon har en annorlunda bakgrund än de flesta av oss, med det så har hon också många erfarenheter. Lyssnar gärna på henne även om jag inte till 100% men till 99% instämmer

Kommentera