Syrier hotas av svält på grund av inbördeskriget

Syrier svälter img399993

Syrier kommer att svälta i år och förmodligen i många år framöver utan internationellt bistånd, varnade FN i onsdags 2013-01-23.

Den internationella organisationen sade att landets jordbruk och infrastruktur helt har förstörts i det barbariska inbördeskriget, som har rasat under de senaste 22 månaderna.

Mer än 60.000 syrier har dödats och ytterligare 2,5 miljoner syrier har lämnats hungrande i förödelsen, sade FN i ett uttalande till media.

FN: s livsmedels – och jordbruksorganisation (FAO) talade om att produktionen i Syrien av vete och korn hade halverats, under 2012 till 2 miljoner ton från normala 4 till 4, 5 miljoner ton under föregående år. Jordbruk, som är av stor betydelse för landets ekonomi, stod för nästan 20 procent av Syriens bruttonationalprodukt före kriget.

Delegationen slogs av den svåra situationen för det syriska folket, vars förmåga att hantera situationen dramatiskt har försämrats under de 22 månaderna av kriser. Dominique KNOPP, chef för FAO: s kris och återuppbyggnadsavdelning, sade i ett uttalande. ”Förstörelsen av infrastruktur inom alla sektorer är massiv och det är uppenbart att ju längre konflikten pågår, desto längre tar det att återställa den.”

Samtidigt har utsikterna för en fredlig förhandlingslösning på kriget mellan de regeringstrogna trupperna, som försvarar president Bashar al-Assad, och den koalition av islamister som vill störta honom från makten försvunnit bort i skymningen.

Kriget har nu också börjat härja huvudstaden, där invånarna sade att bensinleveranserna upphörde under söndagen. Elavbrott har blivit en del av det dagliga livet i Damaskus olika stadsdelar, och förorter i huvudstaden blir långsamt pulveriserade till grus genom regeringstruppernas  bomber riktade mot rebellstyrkorna.

Tidigare i veckan började Syriens största välgörare Ryssland, att ta hem sina medborgare från landet, som ett kvitto på att det är osannolikt att Assad i längden kan klamra sig fast vid makten, trots Moskvas orubbliga stöd.

Kriget har också ytterligare fraktionerat de redan uppdelade oppositionella fraktionerna, vilka redan var sekteristiska från början – och som gör det omöjligt för västländerna att erbjuda stöd till hjälplösa syrier, som har fångats i korselden.

Vakthunden för de mänskliga rättigheternas organisation, sa på onsdagen, att bränning och plundring av religiösa platser som tillhör minoritetsgrupper under de senaste månaderna, tyder på en ytterligare upptrappning av sekteristiska konflikter.

Arutz Sheva

Olli konstaterar att enligt en uppskattning 2012 så var då Syriens befolkning ca 21,5 miljoner. Det är en munsbit för Sverige och plocka över alla hit inklusive de stridande, säger Olli, för enligt Maria Sperm i Miljöparasiterna så finns det ju baarn där, och de ska ha rätt att växa upp bland vettiga människor, som inte behöver religionsstrider för att kunna leva.

Javisst Maria Sperm, men varför kan inte åtminstone Västvärlden låta bli att skicka vapen och ammunition, eller pengar till detta. Det brukar minska stridsintensiviteten betydligt.  Barbapappa skickade ju efter sitt uppträdande i Vaxholm, 110 miljoner av 1. sina egna pengar 2. av på platsen ihopsamlade medel 3. 32:ans gage för uppträdandet 4. våra på hårt arbete baserade skattemedel. Vänligen stryk under det som inte önskas, varken av Syriens vanliga skötsamma människor eller dito svenska skattebetalare.

Vad ska vi göra med Barbapappa, 32: an, Schweinfeldt, Maria Sperm och resten av Rosenbad och Sveriges Sjukklöver i Riksdagen. Var vänlig att besvara dessa frågor eller gå direkt i fängelse utan att passera gå, eller ens Norrmalmstorg inklusive LO-borgen.

3 thoughts on “Syrier hotas av svält på grund av inbördeskriget

  1. I ärlighetens namn kan man inte skylla detta fruktansvärda krig på väst. Jag känner med alla oskyldiga som drabbats men när ska de fatta själva. Tydligen föredrar de att döda och lemlästa sina egna istället för att bruka jorden så att alla får mat. Sjukt!

    • Inget nytt under solen. Helt galet och så rätt ”sjukt”. Kan med rätta tillägga infantilt, enfaldigt och korkat, ingen förmåga till framtidstänkande,visioner endast impulsivt hat.

Kommentera