Kommer insikten om problemen först nu, när hon ska sluta?

Hillary Clinton_kongress_1003714cEfter månader av väntan förhörs USA:s avgående utrikesminister Hillary Clinton i kongressen om hennes departements arbete i samband med attacken konsulatet i libyska Benghazi i september.

Den arabiska våren har gjort regionen instabil, sa hon. Clinton inledde förhöret med att varna för de utmaningar som en ökande militant extremism efter den arabiska våren medför.

– Benghazi skedde inte i ett vakuum, sa hon i senatsförhöret om attacken mot det amerikanska konsulatet i östra Libyen den 11 september förra året.

– Revolutionerna i arabvärlden har förändrat maktdynamiken och försvagat säkerhetsstyrkorna i hela regionen, sa Clinton.Myndigheternas analys av säkerhetsläget och bakgrunden till dådet har varit föremål för stark kritik, främst från republikanskt håll.

Detta är ett av Clintons sista framträdanden som utrikesminister. Förhöret har flera gånger skjutits upp på grund av sjukdom. Clinton sade till ledamöterna i senatens utrikesutskott att den amerikanska diplomatin inte kan dra sig tillbaka inför de nya utmaningar det nya geopolitiska landskap som håller på att utvecklas utgör. USA måste gripa sig an en ”förändrad hotmiljö”.

– Vi har inte råd att dra oss tillbaka nu. När Amerika är frånvarande, särskilt i instabila miljöer, får det konsekvenser. Extremism slår rot, våra intressen tar skada och vår säkerhet här hemma är hotad, sa Clinton.Hon berörde också ”instabiliteten i Mali” som enligt henne har skapat en växande tillflyktsplats för terrorister som vill utöka sitt inflytande.

SvD

Som jag har för mig har vi haft en del om detta på Petterssons, men det är nog Stefan K och Pettersson själv som skrivit om detta, så jag får fråga dem om deras kritiska inlägg i den här onödiga förlusten av en ambassadör, och ytterligare 2 eller tre ambassadråd. Jag får också konstatera att försent ska syndaren vakna, och det ordspråket passar i högsta grad USA: s utrikesminister Hillary Clinton. Hon har ju varit en av de första och en av de största av beundrarna av den så kallade ”Arabiska våren”. men nu när klockan är bara sekunder från 12, verkar hon ha vaknat till lite grand, och sett att egentligen inget har blivit bättre, förr sämre för ledningen av den ”Arabiska vårens länder”. Ni kan läsa mer om detta  och med en svenskamerikanska Berit, vid tangentbordet, med det senaste från TV i USA, där framgår tydligt vilken nickedocka Hillary är, och vilket praktarsle muslimen Barack Obama är. Ni kan läsa det HÄR

På Petterssons tidigare 1

På Petterssons tidigare 2

3 thoughts on “Kommer insikten om problemen först nu, när hon ska sluta?

    • Försent, försent ska syndaren vakna, hette en svensk schlager kanske man ska säga om den typen av musik, annars går det ju alltid bra med låt.
      Precis så verkar det ju vara med fru Clinton, och hon har ju verkligen haft stor insyn i det som har hänt, men trycker inte på knappen för fara förrän nu. Det är till att vara lika usel som Carl Bildt är, och båda har varit mycket promuslimska, och inte ens lyssnat till megafonen i Kairo, och hans krigsinviter till ett nytt krig med Israel, och hans vidriga korsfästningar av oliktänkande. Det tycker jag är så grava misstag, att man som fru Clinton nu gör avgår. Jag tycker att det är på tiden att Carl Bildt gör sammaledes.

  1. Det finns dock många fler syndare som ännu sover. Och de är långt långt många fler än de få som har vaknat…

Kommentera