Fler flyktingar till Nyköping

Många kommuner säger nu nej till flera flyktingar. Bristen på arbeten, bostäder och de ekonomiska situationen sätter stopp.

I Nyköping tog man ”bara” emot 77 flyktingar förra året och detta får kommunalrådet Urban Granström (S) att öppna armarna för fler. Att det sedan tillkommer x antal anhöriga på köpet bekymrar inte, för nu är bostadsfrågan löst enligt inslaget. Jättebra, säger jag som känner flera ungdomar som inte får någon bostad. Kanske det löser sig när de får jobb, för jobb är något de heller inte fått då dessa inte finns.

Nu ska landshövdingen Liselott Hagberg samla ett integrationsråd för att se över problematiken och skapa ett samarbete i flyktingfrågor. Så här ser agendan ut.

integrationsråd
Klicka för större bild.

Se reportaget i SVT Sörmland

Det är väl ända bra lustigt hur resurserna aldrig syns sina när det gäller flyktingfrågor, samtidigt som det görs besparingar på snart varje område. Medborgarna i Nyköping kan just nu följa en debatt om Villa Högbrunn, en verksamhet som bedriver vård för personer med tidig demens. Man ska omfördela pengarna säger den styrande trojkan S+V+Mp. Jo, vi vet hur pengarna omfördelas. Tro inget annat.

Läs Frivillig demensvård mister pengar 

Vi hade råd med villan

Vånda för Nyköpings röd/gröna

Urban Granström (S) borde ha en del att förklara för sina kommuninvånare. Tycker ni inte han låter lite nervös i inslaget ovan? Han har säkert all anledning, för det som politikerna prioriterar går nog inte hem hos väljarna. Urban Granström var namnet om ni har frågor att ställa.

One thought on “Fler flyktingar till Nyköping

Kommentera