Nyamko Sabuni lämnar regeringen

Statsrådet Nyamko Sabuni har, på egen begäran, entledigats från sitt uppdrag som statsråd. Hon var integrations- och jämställdhetsminister 2006-2010 och har därefter varit jämställdhets- Style: "beatrice1"och biträdande utbildningsminister. Sabuni har också avsagt sig sin plats i Sveriges Riksdag.

-Jag har sedan länge bestämt mig för att inte kandidera till riksdagen i valet 2014, och har därför kommit fram till att jag bör ge en efterträdare tid att komma in i jobbet i god tid före valet.

-Jag är mycket tacksam över allt det stöd jag har fått från så många under åren som minister. Jag är tacksam för förtroendet att få vara statsråd som först Lars Leijonborg och sedan Jan Björklund har visat mig.

-Jag är särskilt stolt över etableringsreformen, en sammanhållen diskrimineringslagstiftning, kampen mot våld mot kvinnor och kampen mot hedersvåld.

Folkpartiledaren Jan Björklund säger i en kommentar: -Jag beklagar att Nyamko Sabuni bestämt sig för att inte kandidera för återval 2014.

-Nyamko Sabuni har varit en orädd politiker som vågat säga sitt hjärtas mening, inte minst i de ofta kontroversiella integrationsfrågorna. Hon har gjort tydliga avtryck inom integrations- och jämställdhetspolitiken i Sverige.

-Nyamko Sabuni är en förebild för unga invandrarkvinnor. Hon kom till Sverige från Burundi när hon var tolv, och hon har visat att allt är möjligt. Jag vill tacka Nyamko Sabuni för de insatser hon gjort i regeringen.

Regeringen.se

33 thoughts on “Nyamko Sabuni lämnar regeringen

 1. Det är beklagligt att en sån kompetent politiker som Nyamko Sabuni har lämnat politiken. Hon var en tillgång och vågade säga saker med sitt rätta
  namn som andra politiker är rädda för att bli anklagade som (rasister). Nyamko insåg problemet med fri invandring och integrations politik men ingen ville lyssna på henne!
  Det är inte rasism att se problemen och försöka lösa dem genom en bra dialog! Önskar få kontakt med henne, tack.

  • Utan att på något sätt ha erforderliga bevis, endast min livserfarenhet, så kan jag skriva , det finns inget lättare än att förföra en svensk man. Nu är vi en hel del kvinnor svenska sådana som tycker att det är för enkelt, vi föredrar att leva med männen på en jämlik nivå. In i landet Sverige kommer kvinnor som inte har den uppfattningen , reultatet ser ni här. Har till leda sett dessa arma män tillintetgöras. Svenska män era mammor är unika, lycksökarna är er undergång. Fatta de älskar er status era pengar, inte ER !

 2. En stilla undran, i Sverige är det tillåtet att ha en åsikt ? Om man tycker om det ljusa, blir glad och nöjd av det är man rasist då ? Om man tycker att svart är kusligt och skrämmande är man rasist då?

 3. På TV4-nyheterna lyckades man perfekt tajma, när hon sa att man vet inte vad som väntar runt hörnet, precis då visade man 32:ans entré. Var det medvetet eller bara en tillfällighet.

  • 2 manliga…av totalt 16 st.

   Men vi kanske ska vara tacksamma för det?
   Bengt westerberg är ett kräk som få vill ha igen.

   Jag är förvånad över att inte ”ursula” federley eller fridolin nu hamnade på den posten, det hade varit början till slutet för den Svenska, vita mannen =8-O.

 4. Jag ser att vi fått celebert besök på bloggen, är det självaste fredrik reinfeldt som skriver under signaturen ”Overlord” nedan , och gråter ut över hur mycket han saknar nyamko?
  Han är nog ganska ensam om att känna saknad…

  Sabuni kan tyckas harmlös, men skrapar man på den blåsvarta ytan så kommer det fram att hon står bakom den horribla och orättvisa diskrimineringlagstiftningen, som ju endast slår mot Svenskar (som ju inte finns, såvida det inte gäller diskriminering, förstås).
  Fadern (Maurice) kommer från kongo-kinschasa, zaire, som är ett av de våldsammaste ställena på jorden (efter andra världskriget), och hennes farbröder är bland de mest Svenskfientliga som beträtt vår mark.

  Farbrodern Mkyabela Sabuni
  http://germundandersson.blogspot.se/2009/11/kitimbwa-sabuni-och-mkyabela-sabuni.html
  basar för organisationen Centrum mot rasism. Deras mest framträdande prestationer är stoppandet av glassen Nogger och det gamla kvartersnamnet Negern i Karlstad.
  Glassen Black Nogger blev en symbol för rasism enligt de lättkränkta bidragsspecialisterna i CMR, föreningen som fick 5,5 miljoner i statsbidrag och köpte möbler för pengarna. Ordförande är givetvis Yvonne Ruwaida.

  Den andra farbrodern Kitimbwa Sabuni
  http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/19/nalin-pekgul-ar-socialdemokraternas-front-nar-de-provar-sverigedemokratiska-grepp
  …är ledamot i Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén. Dessa muslimska delegater har tillsammans med andra diktatursrepresentanter gjort en kupp i FN-rådet för Mänskliga Rättigheter HRC, och röstat fram resolution L12 som förbjuder all kritik mot islam.
  Dessa förespråkar teokrati i stället för demokrati, och genomför nu det globala kalifatet med sharialagar.
  Varje muslimsk familj är absolut förpliktigad att uppfostra barnen till rättroende muslimer som kan recitera koranen. Det är sedan dödsstraff på att lämna islam.

  Det enda positiva Nyamko Sabuni åstadkommit under 7 år som minister, var att efter påtryckningar och misstankar om jäv, dra in stödet på 5,5 miljoner till CMR.

  Jag hoppas att dessa sparade 5.5 miljoner gick till pensionärerna, men den gissningen är väl fel?

  • Law of the land:
   Är det inte så att kitimbwa och nyamko är syskon? Det florerar lite olika uppgifter om det. Någon nämner att det skall vara hennes farbror och vissa påstår att de är kusiner. Men enligt Wiki skall de vara syskon.

   • Ruben, Du har rätt!
    kitimbwa är sannolikt bror till nyamko, men klanen sabuni inbegriper även två farbröder som båda är politiskt aktiva i Sverige. Vem den andra farbrodern är framgår ej, men det är sannolikt att även han aktivt arbetar för Svenskarnas undergång.
    Hennes farbror Mkyabela Sabuni har varit chef för Centrum mot rasism men finns numera på Afrosvenskarnas Förbund där också Nyamkos bror Kitimbwa Sabuni är ordförande.
    AF har fått över 8 miljoner om året för att göra spektakulära uttalanden om ”rasism” då och då, exempelvis kritisera sagoboken Tintin i Kongo och hetsa mot svenska studenter som går på maskerad.
    Hur Nyamkos släktingar har kunnat etablera en organisation som öppet bekämpar svenskarna i sitt eget land och samtidigt får stora skattemedel för det, kan man bara spekulera över.

    Ibland känns det inte så häftigt att betala skatt…

   • I Afrika är barnen byns barn, vem bryr sig ! Det är bara att sprida sin säd, någonstans så gror den !

  • Law of the land:
   Du kan ha rätt i din teori.Årets pensionshöjning stannade vid 7:- SEK/mån,efter skatteavdrag..I fjol var det ändå 19:-/månad,men vi får vara tacksamma för varje skärv,som blir över sedan våra
   ”nybyggarana” fått sin beskärda del !

 5. I hennes fall så efterlyser jag ett försvunnet ord begrepp, självkritik ! Skulle vara klädsamt.

 6. ”-Jag är särskilt stolt över etableringsreformen, en sammanhållen diskrimineringslagstiftning, kampen mot våld mot kvinnor och kampen mot hedersvåld.”

  Thank you for nothing!

 7. Alliansregeringen har blivit en färgklick fattigare,och i nuläget är det väl endast ”32”:an som sätter lite kulör på de utvalda !!
  Ett fattigdomsbevis att nu behöva tillsätta en färglös på posten ?

 8. Som sporadisk besökare måste jag erkänna att det används ett uttryck här som jag inte förstår: Vad menas med ”32:an”? Kan någon vänlig själ förklara?

 9. Du kommer att bli mycket saknad! Jag hoppas att vi inte sett det sista av dig i samhällsdebatten. Landshövding är väl okej, men hellre ser jag dig som en svensk motsvarighet till Oprah. Du har skärpan, personligheten och utseendet. Oavsett vad du hittar på, stort Lycka Till!

 10. Tror personligen hon fått nog av kyla och snö här uppe i Norden..
  Nu när har hemlängtan tagit överhand,återvänder´hon med en rejäl reskassa till Buschen ! Vet vem,kanske blir hon negerdrottning i Zoomialien !! Hoppas nu att banden till vår ”älskade statsminister”,är så starka att han följer efter…

 11. Å fan, då ska 32 an återvända till sitt ursprung,
  då förstår man varför Filippa valde att pysa!

 12. tja hon får väl sin feta pension och kan leva gott resten av livet utan att göra ett skit. borde vara som i norge men en månadslön i pension och sen får de klara sig själva.

 13. Ryktet säger ju att hon är ihop med 32:an. Om det är sant så har journalisterna definitivt grävt sin egen grav. För om ryktet är sant så har journalisterna vetat om det en längre tid, men det är väl samma som att de inte kan skriva invandrare i samband med signalement.

Kommentera