Islamistisk polischef lynchad i Mali

Från Mali kommer nu de första rapporterna om att lokalbefolkningen i norr har vänt sig mot de islamistiska rebellerna där. I staden Gao har en folksamling tagit saken i egna händer och dödat en ökänd lokal polischef, som hämnd för att en lokal journalist dödades av islamisterna i går.

En lokal journalist i Gao den största staden i norr dödades i går av islamisterna som har styrt där sen i våras, journalisten anklagades för att ha samarbetat med utländska medier.

Som hämnd för journalistens död attackerades chefen för stadens islamistiska polis av en grupp ungdomar, som ska ha dödat honom. Polischefen Aliou Touré gick med islamisterna när de invaderade Gao i våras, och gjorde sig ökänd för att vara notorisk med att se till att de stränga sharialagar som islamisterna infört i norra Mali efterlevdes. Minst 14 fall av amputationer som straff är kända från tiden som islamisterna har styrt i norra Mali, enligt människorättsorganisationer.

Det islamistiska styret har hela tiden varit mycket impopulärt bland befolkningen, och människor har protesterat till exempel mot att kvinnor inte skulle få bedriva handel eller måste klä sig på ett speciellt sätt.

Men lynchningen av polischefen är första gången det är känt att befolkningen tar till våld mot islamisterna. Uppgifter från Gao är mycket svåra att få verifierade, eftersom telefonlinjerna där ligger nere sen den franska militärinsatsen började.

Om lynchningen av polischefen bekräftas, kan den vara ett tecken på att islamisternas makt håller på att försvagas, efter de franska attackerna, där bland annat islamistfästen i staden Gao har bombats. Den franska offensiven mot islamistrebellerna i Mali är nu inne på sitt tionde dygn.

-Tänk säger Pettersson om fler av lokalbefolkningen tog tag i de fanatiska muslimerna, då skulle världen bli betydligt fredligare….

SR    HÄR står lite om vad polischefen roade sig med för några dagar sedan.

4 thoughts on “Islamistisk polischef lynchad i Mali

  1. Jag vet inte vad man ska kalla alla dessa barbariska ligor som härjar i Mali (och annorstädes) under religionsförklädnad. Märkligt att det alltid är under islamsk flagg? Kanske för att det är den grymmaste och mest förtryckande religionen världen skådat. Kanske kan det som händer i Mali och Indien få även svenskar att förstå att islam inte är kärleken och fredens religion även om samma sak händer i vårt land.

  2. Muslimerna gör vad de gör bäst verkar det som, dvs mörda mörda mörda! Mördar de inte icke-muslimer, så mördar de sina döttrar, eller sina söner med bombälte, eller andra muslimer….. ”Fredens religion” My as.
    MVH

Kommentera