Islam obligatoriskt

Sex katolska skolor kan komma stängas för att de inte undervisar om islam.

Myndigheterna hotar att stänga skolorna den 19 januari. Hittills har kristna skolor aldrig varit tvungna att erbjuda kurser om islam.
Kommunala myndigheter i Blitar, en stad i östra Java i Indonesien, hotar att stänga sex katolska skolor ”den 19 januari” om de inte ger islamiska kurser och koranläsning för sina muslimska elever.

Skolorna fick det  kommunala beslutet de sista dagarna  2012, men deras administratörer har vägrat att följa detta direktiv.  Källor inom skolorna noterar dock att muslimska studenter och deras familjer hade accepterat sina utbildningsprogram ”utan att klaga.” Ingen har någonsin ”invänt mot något av religiösa skäl”.

I själva verket har det varit en sedan länge etablerad praxis att Indonesiens privata kristna skolor, inklusive de som drivs av den katolska kyrkan, inte är skyldiga att erbjuda kurser om islam eller läsningar av Koranen som i offentliga skolor. Istället ger de kurser och seminarier om kristendomen och katekesen.  Muslimska studenter som går i dessa skolor kan för sin del ta kurser om islam som finns i deras respektive moske.

FjärranÖsternRedaktionen kommentar:  Att muslimska elever föredrar att gå i kristna kyrkor beror på att nivån och kvaliteten på undervisningen i de kommunala muslimska skolorna oftast är mycket undermålig. Tyvärr så kommer standarden att sjunka ändå lägre då man beslutat att utöka undervisningen om ”den fredliga religionen islam” på bekostnad av matematik och naturvetenskapliga ämnen.

LÄNK

2 thoughts on “Islam obligatoriskt

  1. Dessa MADrassas växer upp som svampar ur jorden, inte minst i Afrika. Det är MENA-ländernas bidrag till skolutveckling. Små barn som tvingas sitta och rabbla Koranen på arabiska, ett språk de inte kan. Det är nog inte meningen att man ska förstå vad Koranen säger. De vill bara indoktrinera barnen så de kan bli kanonmat åt islam.
    Några större genier inom vetenskap producerar inte det islamistiska utbildningssystemet.

  2. Visst borde man undervisa om islam. Man borde tala om vilken vidrig medeltida ideologi detta är. Speciellt kvinnosynen och de vidriga omänskliga sharialagarna, detta borde man upplysa alla barn om.

Kommentera