Halal hissar på fyrstjärnigt hotell

 

 

 

 

 

På ett hotell i Kuala Lumpur i Malaysia har man ”halal” hissar! Inga varor som är ”non halal” tex. griskött och alkohol får transporteras i hissarna.

halal11

 

Halal hissar på hotellet Crystal Crown

Chefen på hotellet Crystal Crown  berättar att skyltar sattes upp för att uppfylla de regler som fastställts av den malaysiska Institutionen för islamisk utveckling (Jakim).

”Vår” halal ”licens gått ut i juni förra året och Jakim hade nya krav som vi [Crystal Crown]  inte kunde få ett nytt halal certifikat eftersom vi hade en kinesisk matställe inom hotellets väggar som serveras fläsk.” Hotellet försökte få det kinesiska matställe att sluta servera mat som innehöll fläsk. ”Ägaren till restaurangen sa:” Om ni vill att vi ska sluta servera fläsk, det är lika bra att ni kastar ut oss ”.

Hotellet ville dock ha kvar kines restaurangen då den var mycket uppskattad av gästerna.  Islamiska religiösa institutionen (Jais) blev inblandad också,   meddelade efter ett tag att hotellet kunde få sinn halal  certifiering förnyad om de separerade passagen genom vilken ”halal” och ”icke-halal” mat transporterades. Leverantörer till den kinesiska restaurangen måste använda trappan för att transportera sina ”icke-halal” varor.

De islamiska myndigheterna besökte hotellet lokaler förra veckan och var inte nöjda. ”De sa att skyltarna satt för högt upp och att skyltar inte är tillräckligt tydliga.

LÄNK

FjärranÖsternRedaktionen klarlägger:  Kinesresturangen på hotellet är det ända stället på hotellet där det serveras alkoholhaltiga drycker, och det vill hotellet för allt smör i Småland inte förlora!

 

4 thoughts on “Halal hissar på fyrstjärnigt hotell

  1. Förr eller senare kommer man i den situationen att man måste välja (även i Sverige) mellan att böja nacken för islamisternas krav på sin omgivning och stagnera eller att utvecklas och tjäna pengar.

Kommentera