Hebron 1929

Min högt ärade arabiska vän Ali 1948, har tyvärr vägrat att svara på den här frågan. Kanske beroende på att hans stam och klan inte bott i Hebron utan i norra delen av Israel, på en gård strax utanför Haifa i Galileen. Jag var idag inne en stund hos Lennart Eriksson på Bloggen Sapere Aude där man blir hjärtligt välkomnad som vanligt. Han har där en skylt angående Hebron 1929, som säger en hel del om dessa tider. Jag förstår nästan min vän Ali 1948, då han ju inte var född då, att han inte har så värst mycket kunskap i det ämnet, men efter Lennarts förevisning av skylten om Hebron 1929,  och hur det ser ut idag, när till och med flaggan är hissad, så kanske han ändå kan lära sig något från historian. Men först till skylten.

JudarHebron

Den gången år 1929 evakuerades samtliga judar från Hebron, d.v.s. de som undgick att mördas alltså. Hebron blev judenrein. Och deras egendom, som enligt skylten köpts redan år 1807, hur gick det med den? Det verkar inte som de fått sin köpta egendom tillbaka än efter alla dessa år, 19 år före 1948. Djävulskt eller …

Här ett foto från Hebron taget för några år sedan. Hakkorsflaggan vajar för vinden: Nazismens stolta symbol, som även finns under i en Zoomad bild

naziflag1.jpg

naziflag2

Fatahtrupp-gör-Nazihälsning3

Och här har vi en Fatahtrupp som gör en rätt så reglementsenlig Hitlerhälsning, en så kallad heilning. Inga problem med sådant som Hakkors och heilningar, bland de så kallade palestiniernas militära förband. Men de är ju än så länge bättre på att heila än att kriga, så då kan de väl få hålla på med sina heilningar, och leka Nazister.

Skylten och bilderna lånade från Bloggen Sapere Aude

38 thoughts on “Hebron 1929

 1. Ali: Det har aldrig funnits ett land som hetat Palestina. Ett riktikgt land med politikst styre. Det är ju token Arafat som tog upp namnet från någon gammal karta där det stått Palestina om en provins i romarriket, tror jag det var. Hamas är stämplad som terrororganisation av FN. Likt förbanat ger FN bistånd till Gaza. Gaza borde få klara sig själva! PA vägrar hjälpa ”palestinska” flyktingar från Syrien. Vilket sätt; att inte hjälpa sitt eget folk, men det bevisar ju vilka egoister PA är. Utan Israel skulle både Gaza och Västbanken svälta ihjäl. 1000-tals araber arbetar i Israel.

 2. Här har du en något bättre balanserad berättelse om qana, du ljuger avsiktligt med dina siffror, dessutom var det FN-truppen från Fiji, som inte tordes köra bort Hizbollah, som hade grupperat sin raketuppskjutningsplats i anslutning till FN-posteringen, vilket var och är ett brott mot krigslagarna. Din siffra 600 var också kraftigt överskattat, men den siffran var ju lite högre än i Hebron, så den lögnen trodde du jag skulle gå på. I Hebron hade det aldrig varit några problem mellan judar och muslimer, men det gillade inte din stamfader Amin Al – Husseini, så han beordrade troligtvis själv den direkta massakern.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Qana

  • Tack. Du skriver själv att det aldrig varit problem mellan muslimer o judar före 1929.

   Har du inte frågat dig själv varför det började bli oroligt? Är det inte för att sionisterna började aktivera sina terrorgrupper som mördade palestinier? o är det inte pga det tydliga uttaladet från arthur belfour som sa tydligt o klart att de planerade skapandet av israel.

   Dessa provokativa o olagliga handlingar kan man inte hålla tyst om.

   • Det gällde bara för Hebron inte hela den del israels folk fanns i. I Hebron var det åter Al-Husseini som startade upp slakt av judar i deras hem under natten, med hjälp av sådana som du Ali, nyttiga idioter. Stormuftin hade hållit krig mot judar sedan han blev vald 1921, och det hade varit oroligt till och från tidigare också. Men det har jag skrivit så mycket om att något bör ha fastnat hos även en sån som du, Ali.
    Belfourdeklarationen hade inget med det att göra. När den blev av så skiftades Transjordanien med Amman av som arabiskt territorium, det var ca 70 procent av protektoratet Palestinas mark. Dessutom en del av den bästa marken för jordbruk, som var huvudnäringen då. Resten lämnades orört kvar som det nya protektoratet Palestina, och Belfours förslag skrotades i och med detta. Först efter massakern i Hebron, började judarna att organisera sitt motstånd, något som även kan hända här i Sverige. Tyvärr så orkar jag inte med aktiv tjänst idag, men det kanske finns någon plats för en strateg i någon stab, som jag med glädje skulle kunna åta mig i ett sådant läge. Men innan vi har hunnit dit måste stor del av det svenska folket ha vaknat. Om inte så finns där inga staber, endast fritt vandrande förband. Så hade judarna det före Hebron.

   • Ali, du vet mycket väl att det var Muhammed som började med massakern i Medina år 627.

    Det kanske är dags att ni börjar förhandla med judarna om ersättning för det araberna stal i Medina.

 3. Efter att ha läst Ali-Lisas dravelkommentarer här kan jag bara konstatera att det blev precis som jag trodde: Ali-Lisa kunde inte svara seriöst, har inga seriösa argument, har bara sitt hatdravel och sina många lögner. Inte ett dugg förvånande eftersom Ali-Lisa är en varelse som inte når upp till en amöbas intelligensnivå. Det vore ju kul om Ali-Lisa nån gång kunde överraska med ett seriöst svar men hen saknar förutsättningar för att komma med nåt intelligent.

  • NB. Jag väntr fortfarande på en vettig kommentar från dig. Återkom gärna när du har en sådan.

   • Ali1948:
    NB är inte den som du skall angripa,vad gäller att svara på enkla frågor Ali…Vet inte hur många frågor jag ställt till dig,men aldrig du besvarar dem !! Är de för svåra för dig så ge ett tecken,och jag skall söka förenkla dem till din nivå !!

   • Nu blev jag sårad Ali-Lisa NOT *asg* Det är nog du som ska komma med en vettig kommentar först för det har du ju hittills aldrig lyckats med trots att du lortar ner kommentarsfälten lite här och var.

    Så som vanligt Ali-Lisa, ta dina mediciner, sov en stund, ta lite fler mediciner och återkom när du fattat att ingen tar dig på allvar, att du har noll trovärdighet, att ingen tror på dina dravlande lögner osv osv, då KANSKE du har nåt seriöst att komma med. Men jag tvivlar.

   • Sura 33:27 …och han gav er i arv deras land och deras hus och deras ägodelar och lovade er land, där ni ännu inte har satt er fot. Gud har allt i sin makt.

    Din Gud har alltså gett bort andras ägodelar Ali och eftersom din gud är en fantasifigur som Muhammed hittat på när han satt på berget Hira och knarkade och hörde röster så är allt bara bluff, du tror på en påtänd dåre. Ge dig Ali, be om uräkt och flytta tillbaks till sanden…

 4. ”Den andra bilden med sk. Hitlerhälsning är ingen hitlerhälsning. Flera militärparader i världen gör på detta vis o det ar inget med hitler tt göra”. Skriver du Ali.

  Detta beror givetvis på att du endast tittar på Al-Jazeera och ännu värre arabteve, så dina militärgubbar och tennsoldater är ju alla med i den islamska rörelsen, där man högaktar Hitler, Himmler och Huseini, de tre håna brukar jag kalla dessa kämpar, vilka som väl är, redan sedan länge äro borta. De har alla miljontals judars död att sona i skärselden som de katolska brukar tala om.
  Nej du nu ger jag mig, och går ut och ser om jag kan hitta några muslimer att göra slarvsylta av.

  • Det vore klädsamt om du inte använde den där överlägsna tonen.
   Det skulle få dig att framstå som mycket mer seriös. När man har rätt behöver man inte skrävla och håna.

 5. Istället för att minska lögnerna så ökar du dessa och tror att en insatt människa kan luras som en dum arab. Det finns ingen tvivel om att det var de långt fler araberna som startade och uppehöll överfallen på judar i medina, tills de dödade alla män och sålde kvinnor och barn som slavar. Deras ägodelar delade de upp mellan sig och där blev nog inget över åt Allah, som enligt koranen ska ha minst 2/5 av stöldgodset, egentligen ska Gud och aposteln ha hela krigsbytet. Detta äro sant och står skrivet i koranen åttonde suran första versen och famåt. I den 12 versen citeras den fredliga religionen islam ”Jag ska injaga skräck i deras hjärtan, som äro otrogna,halshuggen dem och huggen av dem alla fingrarna”.
  Det finns även en vers för dig Ali vers 22. De uslaste kräken inför Gud äro förvisso de döva och dumba, som ej hava något förstånd.
  Ja du Ali, inte konstigt att du är mörkrädd och kissar i sängen fortfarande, när du tvingas att läsa den här smörjan.
  Gör dig fri Ali, kasta skiten, bränn upp koranen och sväva ut över ängarna, när du har köpt vingar för pengarna.
  Nästa lektion i ”dummare kan du bli”, kommer väl imorgon om du har tid förstås.
  Till dess får du krypa ner i din varma säng och bli pömsig och få nanna kudden. Natti, natti säger din koranlärare Olli Rein.

  • O-rein. Koranen o islam lär jag mig via sakkunniga o jag lyssnar till mitt hjärta o använder mitt förstånd. Man kan inte lära sig islam o koranen av en patetisk lögnare, som inte ens kan koranens originalspråk o som inte ens vet hur man tolkar koranen. O det gör inte saken bättre att du även är en senil sionist som bara påvisat ditt hat o ständiga skitsnack. Nä då O-rein.

   Tror du att man kan lära sig judendomen av en judehatare? Svar nej. Likadant är det med islamhatare .

   • Koranen kan bara tolkas på ett sätt säger Abdulsak Waberi från regeringspartiet, och det är ju dom som bestämmer än så länge. Som väl är kan vi rösta bort såna skitgubbar, det kan inte araberna i sina skitländer, utan ska dom ha bort någon regeringsperson, så måste det till de mest blodiga revolutioner, vilka dock slutar med status quo, eftersom en ny diktator väljs, nu en islamistisk diktator.
    Sen är din svenska bedrövlig Ali, men du har väl ett jobb där du inte behöver skriva svenska. Om du inte hetsar upp dig för ingenting (=Allah och hans pedofil) så kanske din svenska kan bli förståelig. Men det förstår kanske inte en odemokratisk arab.

   • ”använder mitt förstånd” det var den grövsta lögnen hitintills, Nu övergår det till rent skryt.

 6. Ali1948:
  Ska berätta för dig vad jag just sett på Franc 24`s TV-nyheter…Dina trosbröder Sunniterna är/var de som idag dödade över 100 personer i Pakistan.Hade placerat ut en bomb på en marknadsplats,där Shiiter bedrev torghandel.Hur ställer sig din Allah till sådana dåd? Nyfiken eftersom ni ju båda tror på samma Herre,och hur går det när ni hamnar i Paradiset ?
  Fortsätter stridandet däruppe? Tacksam för dina tankar och svar kring detta ?

 7. Vilka lögner du tar till! Blir du aldrig trött på dig själv någon gång. Jag menar att det måste ju vara rätt jobbigt att försöka ljuga bort allt, istället för att erkänna att det under mycket lång tid har funnits motsättningar från muhammedanerna mot Judarna och vise versa, även om det var profeten själv som var den ledande mobbaren. Har du inte kommit till böckerna om Muhammeds liv än.
  Redan där står det om att han efter flytten till staden Jatrib, som han döpte om till Medinat ”profetens stad” eller bara al-medina ”staden”,intog från första stund en annan ställning än i Mekka, där han hade hånats. Till att börja med tog han hänsyn till de talrikt förekommande judiska elementen i stan. Han tog till och med till sig judarnas seder, bland annat att fasta den 10 i månaden Tischri och han tog över deras seder i många andra tillfällen också. Den första Moskén var i själva verket i mycket en kopia av en synagoga.
  Dock blev han snart osams med judarna, som var skriftlärda och rättade Muhammed när han beskrev patriarkernas historier, vilka han hade hört om i Mekka av judiska köpmän. Detta blev till ett hat, som gjorde att man återgick hos muhammedanerna till att be med huvudet åt Kaba, inte längre mot Jerusalem som han hade infört vid ankomsten till Jatrib (medina)
  Från och med nu blev hans hat mot judarna större och större, så att runt 625 kan man nog anse att Muhammeds följeslagare hade blivit fientligt inställda till judarna. Så därifrån till nu har detta pågått utan avbrott och då spelar inte ett par år hit eller dit i början någon roll.
  Det är vad jag har att säga dig ikväll, inshallah.

  • O-Rein. Jag har aldrig behövt ljuga för att bemöta era lögner.

   Enligt böckerna om Muhammeds liv förföljdes han o muslimerna av judarna ja. Ungefär på samma sätt som för Jesus.

   Om det berodde på att det fanns många judar som konverterade eller om det beror på något annat har jag inget svar på.

   Men jag märker att sionisterna än idag hetsar o krigar mot islam via sin stora märvaro i världspressen o den politiska infiltreringen överallt. Det är inget hemlighet att sionisterna styr USA .

   • Just nu styrs ju landet USA av en muslimsk mulatt och organisationen CAIR, en muslimsk organisation, som har nickedockan Obama som marionett. Om dessa kallas sionister, så är väl du det med.

   • ”Jag har aldrig behövt ljuga för att bemöta era lögner.”

    Oj Ali-Lisa, där ljög du igen…

 8. VargiV. Palestinierna kände till de uttalade sionstplaner på att ta över Palestina. O detta långt innan 1948. Dessutom kände palestinierna till britternas löfte o stöd o man kände till att israelska terrorgrupper var aktiva mördare långt innan 1948. Det legitimerade absolut palestiniers oro o försök till att stoppa terrororganisationen israel. Men tack vare britternas o amerikaners redan prövade vapen o brutalitet i ww 1o 2 gick det inte att stoppa denna terrorstat.

  Just du bör ha förståelse för palestinierna.

  O detta eftersom den invandring som du idag kritiserar så starkt o som du bekämpar inte är något om vi jämför med den sorts invadring som vi palestinier har drabbats av.

  Om sionisterna hade valt Sverige i stället för Palestina o om de israelska invandrarna hade behandlat svenskarna på samma vis som de behandlat oss skulle du inte vara glad. Eller?

  VariV. En enda fråga ställer jag till dig i denna kommentar. Var vänlig o svara ärligt utan o kringgå frågan

  • Ja, jag är lika kritisk till dagens massinvandring som palestinierna var då. Jag springer dock inte omkring och mördar invandrarna. Allt jag säger är att sk ”främlingsfientlighet” finns hos palestinier också. Man får ju lätt uppfattningen att det skulle vara nåt speciellt västligt och då gärna ”islamofobiskt” problem. Palestinier är lika ruttna som alla oss andra.

   • Jag får inte klarhet i om du är starkt kritisk till den israelska invandringen eller om du likt o-rein mfl här stöder terrororganisationen israel.

    Oå något sätt verkar du visa ditt stöd för den massinvandring som i sin tur lett till massa krig o massinvandring hit till Sverige.

   • Är det sånt dravel du menar med ”nåt vettigt” Ali-Lisa? Förresten varför kräver du att alla andra ska skriva vettiga saker när du själv aldrig gör det? Jo jag vet, Ali-Lisa att det beror på din patologiska hybris och ditt hat mot andra människor efter att du blev mobbad redan i sandlådan och sen under hela din särskoletid men guess what, det ger dig inte rättighet att hata andra människor.

    Visst har det skett massinvandring till Israel, nämligen av araber från Egypten, Syrien, Libanon och Jordanien m fl, dom kom dit när judarna börjat bygga upp sitt land, araberna kom för att parasitera. Sen när Israel återupprättades 1948 stack en hel del araber på semester eftersom deras imamer beordrade dom. När mussarna fick stryk började araberna i stället producera fantasier om att dom bott i landet i hundratals år. I själva verket hade dom inte bott där ens en generation med undantag för ett litet litet fåtal som vallade getter och bedrev stenåldersjordbruk. Araberna som kallar sig ”palestinier” (skrattretande men det är en annan historia) borde massinvandra tillbaka dit dom kom i från – Egypten, Syrien, Jordanien, Libanon. Där har du nåt att tänka på Ali-Lisa, din hatkåte lille arabwannabe.

 9. Ali du har inte hörts av senaste dagarna .. Trodde faktiskt att du var nere i Berlin,där dina vänner/bröder Salafisterna skulle hålla massmöte.Eller fick du besked om att det ställts in? Vet du varför,jag vet !!

 10. O-rein. Ja, jag var ärlig o sa att jag inte kände till denna händelse som kommer från israelsk eller din egen utsago. Svårt o veta nu om det är sant.

  Om jag ändå struntar i källkritik o utgår från att det verkligen var 69 som dog vill jag passa på o jämföra med israels massa massakrer. Tar vi exemplet massakern i qana så dog över 600 civila i den israelska terrorattacken.

  Den andra bilden med sk. Hitlerhälsning är ingen hitlerhälsning. Flera militärparader i världen gör på detta vis o det ar inget med hitler tt göra.

  Som vanligt försöker du hela tiden leka duktig inför fader sion o inför detta hatgäng.

  Men dina lögner är patetiska. Hälsa din fader sion att förfallodatumet närmar sig sakta men säkert.

  • ali nu struntar vi i mellanöstern och kollar vad vi har här i Sverige, det finns de som anser det otryggare här än där. När ska du flytta dit där du vill bo, vill dina eventuella barn följa med dig?

  • Ali, du svarade aldrig mig. Varför är det hela tiden Israeler som skall flytta? Om vi här säger att vi tycker att ni skall flytta tillbaks då kallar du oss rasister och då är vi ändå födda här och bor här. Du bor i ens i Palestina men du sitter här uppe i Sverige och bestämmer vilka som skall få bo där? Varför föregår inte ni Palestiner med gott exempel då och flyttar från vårt land?

   • Freja. Mitt förslag var ju att båda flyttar till sina respektive hemländer. Före detta förslag var mitt förslag en fredlig tvåstatslösning med exaktde gränser som FN bestämt.

    Så länge motparten strävar inte accepterar en rättvis fred o så länge israel förbjuder palestinska flyktingar att återvönda sin till hemland blir det svårt för mig att flytta tillbaks.
    Det är helt enkelt israel som vägrar o som bara kommer att skicka tillbaks mig till Sverige igen.

    Freja. Jag har redan sagt detta till dig,men du verkr ha smittats av detta hatgäng

  • Ali: Ja men du och din familj valde väl en gång att lämna Palestina eller blev du teleporterad hit av marsianer? Du och alla de invandrare som kommer hit har ju inga skrupler när det gäller att ta sig till andra länder och inkräkta? och protesterar befolkningen så kallar ni dem rasister. Läste idag om en invandrare som stämde kommunen för att han inte fick bidrag tillräckligt snabbt enligt honom så var då kommunen rasistisk. Tänker ni inte på att för varje peng ni får i er hand så har någon annan arbetat ihop den?

 11. Vargen, den där länken var ett utmärkt inlägg i debatten, och vi har ingen censur för det man vill säga här, om det inte är mot gällande lagar och förordningar. Det är bara kul och se dig här. Jag vet ju att alla som skriver inlägg oftast är upptagna av det, eller att svara på kommentarer, och att det därför inte blir något större utrymme för att bevista andras bloggar också.

 12. Ja, det är intressant det här med araberna i protektoratet Palestina och Israel. Det brukar gnällas på att dagens problem beror på att Israel fick en egen stat efter WW2. Fakta är dock att problemen mellan dessa folk inte började där. Problemen de hade mellan sig var åtminstone typ 50-60 år gamla.
  Det komiska är att de började (nåja antisemitismen har alltid funnits hos islam o araber o många andra) gnabbas pga massinvandring. I slutet av 1800-talet föddes ju idén om sionismen och ungefär samtidigt började judar massinvandra till israel.

  De köpte lagligt upp land från araberna. De främlingsfientliga araberna, (de skulle ha betraktats som nationaldemokrater om sveriges tyckarelit hade varit som idag) gillade inte det, de ansåg att det kom för många judar och tog över ”deras” land.

  Fakta är att araberna inte gillade det som idag hyllas så kraftigt här i sverige: globalisering och fri rörlighet, och började attackera judar som slog tillbaka. Och det är ungefär här som tidningen MADs motsvarigheter till X&Y började kivas på allvar, – inte bara för att staten israel bildades. Bildandet av staten Israel var bara kronan på verket, grädden på moset. Nu fick de palestinska araberna den offerstatus de så hett efterlängtade.

Kommentera