Palestinier vägrar hjälpa palestinier

Palestinska ledare som gång på gång porträtterar sina bröder som fördrivna offer och vädjar om omvärldens sympati för dess vägrar att hjälpa tiotusentas av sina bröder som fördrivits från hem och flyktingläger i Syrien.

Ledare för både Hamas och den palestinska myndigheten har avvisat FN:s hjälporganisationers begäran om hjälp för palestinska flyktingar och mot  den humanitära kris som beror på det blodiga inbördeskriget i Syrien. Palestiniernas vägran att hjälpa till, lämnar cirka 150.000 syriska palestinier utan hem, utsatta för köldgrader, missiler, bomber och livsmedelsbrist.

Dr Benedetta Berti, en internationell politiker, säkerhetskonsult och expert på Mellanösternfrågor säger till FoxNews.com. Palestinierna har alltid skjutit över ansvaret för flyktingar på det internationella samfundet, och detta är bara business as usual”.

Hamas premiärminister Ismael Haniyeh tror att om de öppnar för en fristad för palestinier instängda i Syrien, skulle det kunna undergräva hans argument för en palestinsk “rätt att återvända” till vad de anser det ockuperade Palestina – Israel. Samma logik verkar vara en av de bidragande faktorerna till en liknande brist på åtgärder från Mahmoud Abbas och hans palestinska myndighet.

FN: s generalsekreterare Ban Ki-moon uppmanade i december Damaskus grannar, däribland Israel, att öppna sina gränser för palestinska flyktingar. Turkiet och Jordanien har tagit in tusentals.

“Ingen har nämnt oss officiellt”, bekräftade Ilana Stein, biträdande talesman vid Israels utrikesministerium.

Den uppenbara oviljan att lyfta ett finger för palestinier i nöd, strider mot palestiniernas offentliga hållning. Palestinska FN-ambassadören Riyad Mansour, skrev ett  brev till FN:s säkerhetsråd den 19 december 2012,  och uppmanade världen att hjälpa de syriska flyktingar.

Tidningen Daily Star i Libanon, rapporterade att många palestinska flyktingar nekas tillträde till landet, nästan säkert är ett direkt resultat av interventionen av den kraftiga libanesisk-baserade milisen Hizbollah, (med stöd av Iran och Syrien), vars grepp om landet ger dem mest makt i den libanesiska regeringen. Hizbollah har erkänt att de skickat soldater för att hjälpa Syriens president Assads brutala regim.

Kommentera