En religion på frammarsch

Religionen har åter gjort entré på ett mer påtagligt sätt och denna gången i form av en för oss främmande religion som vill ta oss hundra år tillbaks i tiden.

Islam har ökat sin närvaro och sitt inflytande i västvärlden och inte minst i Sverige där antalet muslimer ökat från 1930-talets 15 stycken till de cirka 700 000 som beräknas finnas idag. Enligt SST (Nämnden för statligt stöd till trossamfund) är cirka 1/6 av dessa frekventa besökare i Sveriges moskéer. Majoriteten av Sveriges muslimer har anlänt som flyktingar från Asien, Afrika och även Europa (främst Bosnien). Många har också flytt från det förtryck  och den agenda som Islam besitter. Med de stora flyktingströmmarna från muslimska länder, inträffar här en situation som många ifrågasätter och andra rycker på axlarna åt.

Varför flyr man en ideologi för att sedan införa samma regler i det land man flyr till och varför flyr man till länder vars samhällsuppbyggnad skiljer sig åt på ett mycket markant sätt? Plötsligt står vi i Sverige med en religion som förespråkar könssegregering, som ser kvinnan som en andra klassens individ, som trakasserar människor med annan tro och som ställer krav vi tidigare aldrig hört från andra grupper.

Vad kan vi förvänta oss när gruppen muslimer blir så stor att den kan skriva om svenska lagar och regler? Redan idag kan vi se hur politiker och myndigheter kröker rygg för att gå muslimska regler till mötes. Könssegregation är bara en del i de nya krav som ställs på det svenska samhället och de lär inte vara de sista. Nästa steg är att bilda ett renodlat muslimskt parti. Vi har redan Hizb ut-Tahrir som så smått etablerat sig i landet, i flera europeiska länder finns Sharia4…exempelvis i Norge där man följaktligen antagit namnet Sharia4Norway och i Belgien har det islamistiska partiet Islam Party röstats in i fullmäktige i två av Bryssels distrikt. De partier som här beskrivs tillhör de mer extrema, där sharia är en självklarhet, där demokrati och jämlikhet mest är ord på ett papper. En stor del av den muslimska befolkningen ställer sig inte bakom dessa partiers agenda…än så länge. Att de ändå finns, att de ändå har stöd och att de nu börjar väljas in i olika parlament är dock illa nog.  Ett Europa där mer moderata muslimska ledare får en högre ställning och mer makt, är nog bara det en framtid som kommer att förändra mycket av det som vi i vår demokratiska och jämlika del av världen vant oss vid.

muslimmän demo

Ska vi ta detta på allvar? Ska vi skrämmas av att allt fler muslimer bosätter sig i Europa? Ska vi med fasa se på att Islam får allt mer makt? Kommer Islam att moderniseras och lägga sina medeltida lagar bakom sig? Oroas vi i onödan eller ska vi ta signalerna på allvar?

muslimtanter demo

Uppdrag Gransknings reportage från svenska moskéer rönte stor uppmärksamhet och visade tydligt hur kvinnoförtrycket inom islam är stort. Muslimerna själva slog ifrån sig och skyllde på tillfälligheter, våra vänster medier gjorde egna reportage där man visade att UG haft fel och våra politiker har inte sagt ett ord.

I både dokumentärer och filmklipp har vi åtskilliga gånger sett och hört hur högt uppsatta muslimska ledare predikat om Islams storhet och att Islam ska erövra hela västvärlden. Med högt uppsatta muslimska ledare, åsyftas inte extremister, terrorister eller al-Qaida, utan allt från politiker till imamer och mullor.

”Min vision är att förändra Europa och det är nu eller aldrig” – sagt av en medlem ur det muslimska brödraskapet, boendes i Norge. Kan ses i den norska dokumentären ”Det muslimska brödraskapet.

”Roms erövring betyder erövringen av Europa och det betyder att Islam ska återvända till Europa än en gång. Jag tror att islam ska erövra Europa utan svärd och krig” – sagt av Yousef al-Qaradhawi, muslimsk predikant och en av de högsta ledarna i Det Muslimska brödraskapet. Klippet finns på Memri TV och kan också ses i ovan nämnda norska dokumentär.

”Islam ska erövra hela världen” – sagt av Irans president Mahmoud Ahmadinejad.

”Islams mål är att erövra västvärlden och det sker redan genom högt barnafödande och infiltration av myndigheter” – sagt av en saudisk mulla.

I den svenska dokumentären Slaget om muslimerna tar man upp ett öppet brev som Mahmoud Aldebe skrev 2006 och som sändes till samtliga riksdagspartier. I brevet krävde han särskilda lagar som bara skulle gälla landets muslimer. Flertalet av partiledarna tog i media ett direkt avstånd från denna särlagstiftning och i dagspressen skrevs stora rubriker där man totalsågade förslaget och en person som EU-minister Birgitta Ohlsson uppmanade svenska feminister att ta avstånd från islamismen. Två som i dokumentären däremot öppet erkänner att de gärna skulle leva i en stat där muslimska lagar råder är Ahmed al-Mofty, ordförande i islamiska föreningen och en viss Abdirizak Waberi, riksdagsledamot för moderaterna.

I den norska dokumentären Det muslimska brödraskapet får vi också lära oss att slöja och hijab är ett modernt påfund som inte har någon förankring i Koranen och väljer man att bosätta sig i ett annat land så måste man dessutom anpassa sig till landets seder och traditioner. Dessa klädnader är snarare ett sätt för muslimska kvinnor att visa hur annorlunda de är. Detta sägs av Gamal al-Banna, egyptisk författare och yngre bror till Hassan al-Banna som grundade Det Muslimska brödraskapet 1928.

iran jämförelseirna jämfBilderna ovan visar att utvecklingen gått åt ett mer kvinnoförtryckande håll och är knappast något som borde tilltala dagens fria och jämställda kvinnor. Bilden framstår allt tydligare om man ser utvecklingen på Kairos universitet 1959-2004.

Frågan är varför ingen tar detta på allvar? Varför hör och ser inte våra politiker dessa signaler, varför reagerar inte feministrörelsen som Birgitta Ohlsson uppmanade till 2006 och varför är det svenska folket så okunniga och naiva? Kanske att dokumentärfilmaren och exilirakiern Walid al-Kubaisi (Det muslimska brödraskapet) ger oss svaret. ”Den som vågar tala om islamisternas mål är rädd för att ge uttryck för islamofobi och fördomar”.

Man kan också fundera över vad placeringen av en islamist i riksdagen, moderaternas valsång från 2010 och den avslöjade vapenaffären med Saudiarabien har för betydelse i sammanhanget.

Medan tystnad råder i de politiska korridorerna, växer sig islam allt starkare i Sverige, islamisterna blir allt fler och snart är Mahmoud Aldebes brev från 2006 en verklighet. De citat ni kan läsa ovan är verkliga och inte fabricerade av några konspirationsteoretiker. Pk-Sverige rycker ändå på axlarna, vill inte kännas vid orden och hävdar att orden inte är representativa för muslimer. Kan så vara, men tänk om orden är allvarligt menade? De kommer ju trots allt från män med stor makt i den muslimska världen. Vilken framtid väntar då våra barn och barnbarn?

Se dokumentärerna Slaget om muslimerna och Det muslimska brödraskapet. SVT lär aldrig visa något liknande igen. Det är både väl använda och skrämmande minuter som förevisas.

Slaget om muslimerna
Del 1    Del 2    Del 3    Del 4    Del 5    Del 6

Det muslimska brödraskapet
Del 1  Del 2  Del 3

4 thoughts on “En religion på frammarsch

 1. Center partiet har redan kapitulerat för muslimer. Månggifte och fri invandring..

 2. Med anledning av det senaste som hänt i Södertälje.
  Röda Korset har gått ut med en varning för risk för våldsamma konflikter i Europa. Jag förstår om denna min åsikt refuceras Pettersson, men anser att det snart bara finns en lösning för Sverige och övriga länder i EU om läget fortsätter att förvärras. Det kallas undantagstillstånd. De Kriminella som släppts in i Sverige är beväpnade. Det finns ju ingen som skyddar er. Ni har bara er själva. Vänta inte tills olyckan drabbar er. Att skriva här på denna i och för sig utmärkta blogg löser heller inget.

  Juridiskt okunnig som jag är, vet jag inte vad Svensk lag stipulerar och hotar ingen, men har hört att folkrätten som jag hoppas också gäller i Sverige eller EU? ger mig rätt att försvara mitt liv och egendom då ingen annan gör det.

  • Den här gången är du långt från vår censurgräns Bengt Lundström f.ö. även namnet på en bra svensk hockeyspelare från Leksand via landslaget till NHL några år under 1970-talet, och vid hemkomsten gick han till AIK men slutade rätt tidigt med hockeyn har jag för mig. Det kanske kan intressera en finlandssvensk.
   Men tillbaka till censuren, gränsen går vid hot, eller uppmaning att beväpna sig. Det går att skriva vad man vill, om man bara gör lite omskrivningar, som kan uppfattas på olika sätt. Detta för att komma
   förbi den censur vi tvingas att upprätthålla vid hot. Vi gör dock sällan några ingrepp, och är gladast när vi slipper Bengt. I sak håller jag
   med dig, och jag är gammal nog att ha tillhört krigsmakten som
   gruppchef på en haubitspluton vid A1 i Linköping och haft samma
   befattning i en FN-bataljon, men då som skyttegruppchef. Alltså har jag ingått i två olika stridande förband och en del sitter kvar i
   ryggmärgen. Problemet är väl att det inte finns tillräckligt med vapen, för att ånyo få ett någotsånär slagkraftigt försvar, inom rimlig tid. Det har överheten sett till med, där Reinfeldt och Borg varit drivande. Förr var ju Moderater för ett starkt försvar, men dagens moderatdrägg har andra intressen, som får dem att bli landsförrädare.

 3. ”How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property – either as a child, a wife, or a concubine – must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men. Individual Moslems may show splendid qualities. Thousands become the brave and loyal soldiers of the Queen; all know how to die; but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science – the science against which it had vainly struggled – the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome.” (A quote from an 1899 book by Winston Churchill, ”The River War”, in which he describes Muslims he apparently observed during Kitchener’s campaign in the Sudan)

Kommentera