Katarina Mazetti

En av de mest avskyvärda artiklar jag läst i ämnet ”Hata Sverigedemokrater” står Katarina Mazetti för.

Lite fakta om tanten först.

Vera Katarina Mazetti är både journalist, författare och f.d. lärare. Mazetti föddes i Stockholm på 40-talet, men växte upp i Karlskrona och har idag bosatt sig i Lund. Hon är känd som producent för ett antal radioprogram som Ring P1, Freja  och Radio Ellen. Hon har skrivit ett antal böcker, varav ”Grabben i graven bredvid” kanske är den mest kända, efter Kjell Sundvalls filmatisering från 2002. Mazetti har också erhållit en del priser för sitt författarskap, bl.a. Piratenpriset som hon tilldelades 2011. Hon har också setts i På spåret där hon tävlat ihop med den forne höjdhopparen Stefan Holm.Att en människa som vunnit pris för sitt författarskap, kan skriva sån drapa som Mazetti gjort i ICA-Kuriren är svårt för en oinsatt att begripa. I en artikel öser hon ur sig en sådan osmaklig och hatfull text, direkt riktad mot personer som inte sympatiserar med hennes syn på svensk invandringspolitik. I lika osmakliga ordalag nedvärderar hon inte bara svensk kultur och svenska traditioner, utan vi svenskar är i hennes ögon skräp på marken. Här följer några exempel ur hennes text:

”Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn, och att kula eller köla – det vill säga ett sångsätt som går ut på att med gäll röst vråla hem korna.”

”…det är mycket svårt att finna en ”svensk” som i tre generationer inte har en enda utlänning.”

”Borde vi förresten se misstänksamt på folk från Skåne, Halland och Blekinge som bara varit ”svenska” i sådär 300 år?”

”Jimmie Åkesson borde inte ha gula knäbyxor, han borde bära bomberjacka, kängor och tatueringar, den klassiska Sverigedräkten för det folkslag som bildade basen i hans parti.”

Läs skiten, men jag varnar för textinnehållet som framkallar en och annan spykänsla. ICA-Kuriren

Katarina_Mazetti1

Jag vet inte vem denna halvfigur tror hon är, men är hon ute efter att reta upp människor så har hon lyckats bra. Om hennes text i ICA-Kuriren är hennes inslag i att ena Sverige i en mångkulturell glädjebägare så har hon totalt missuppfattat vad allt handlar om. Fast det är klart. Med hennes bakgrund och förutsättningar är hon lika verklighetsfrämmande som majoriteten av våra svenska politiker. Hennes deltagande i På spåret kan få en och annan att fundera, då Fredrik Lindqvist är en person som högaktar traditioner och kultur, med betoning på svenska. jag vet inte om han uppskattar Mazettis nedvärderande ord om det svenska?

Apropå osmakliga textrader, så skrev Mazetti dessa ord i vänsterorganet Ordfront 2003: ”Svenska skolungdomar ska inte resa till Auschwitz för att studera förintelsen, utan till Bethlehem för att studera hur Förintelsens barnbarn praktiserar etnisk rensning.” Det hon menar är att israeler som är anhöriga till de som dog i Hitlers fångläger, idag ägnar sig åt etnisk rensning av palestinier. Mer står att läsa i Olle Wästbergs text om den nya antisemitismen från 2005.

Människans hemsida kan skådas här och där finns kontaktuppgifter om ni önskar få svar på något.

VARFÖR DETTA HAT KATARINA?

PS
Jag har varit i kontakt med en lokal ICA-handlare som inte står bakom Mazettis nedvärderande artikel, samtidigt som handlaren i fråga inte säger emot då butiken är 100% neutral i frågor om politik och religion. Om man inte säger emot är man väl knappast neutral? ICA ska inte kopplas samman med ICA-Kuriren, då det enda de har gemensamt är en juridisk ägarpost i börsbolaget Hakon Invest.

21 thoughts on “Katarina Mazetti

 1. Till lille Tonypojken..

  Hur menar du att förmedlande av fakta kan förminska någon!?
  Om det är svårt att finna någon utan invandrare i släkten inom tre generationer.. hur kan en sådan fakta ”förminska” dig!?

  Även om du i din okunskap inte är som de flesta, stolt över detta, så förstår jag inte din inställning härtill? Kan du förklara dig Tonypojken.

 2. Om jag förstått ägarförhållandena inom ICA så är ICA Sverige huvudägt av något holländskt bolag. De enskillda ICA-handlarna drivs som privata aktiebolag, oftast ett bolag per affär. De organiserar sig i ICA handlarnas förbund som moderbolag till Hakon Invest som är moderbolag för Forma Publishing Group som är moderbolag till Forma Publishing.
  Har för mig att de lokala ICA-handlarna har aktier i ICA Sverige AB ( många handlare blev multimijonärer när andelar såldes till holländarna).
  Så de lokala ICA-handlarna har definitivt makt över ICAKuriren.

 3. Misstänker ofta att det handlar om att nedvärdera svenskar så mycket att vi börjar att beté oss lika illa som invällarna.
  Då kan ju etablissemanget peka finger och säga, ”vad var det vi sa”!
  Att med tvångsmetoder förändra ett helt folk, historiskt sett inte första gången !

 4. Vi hade Sahlinskan som tog heder och ära av
  allt som var Svenskt , Sen en statsminister som
  gick ett steg längre och påstod att ingen utveckling
  har kommit från Sverige, bara barbariet. Nu har vi
  hela kulturpatrasket, som tävlar i att förminska
  landets infödda medborgare till ingenting, vi är
  enligt Mazetti tanten inget som gör att vi kan kalla
  oss Svenskar. Svensk blir man i allafall om man
  invandrar till Sverige, åker ner och krigar med
  Al shabab, då är man Svensk, enligt Media och
  kulturpacket.
  När det gäller Mazetti tanten, så tillämpa samma regler
  som mot dyngspridarna AB och EX pressen, låt bli att
  köp skiten!

 5. Vad skall man säga??? Vilken fullständigt vedervärdig kommunist-kärring – hur i hela h-e kan någon betala henne för att skriva något???

 6. Skulle vara intressant att veta var kräket bor någonstans,ganska säker på att det inte är nära det mångkulturella eländet som vi andra utsätts för.

 7. Inte nog med att kommentarsfältet är stängt (och rensat). För att ICA (ligger också under Haakon Invest) ska ännu ännu sämre rykte, så har chefredaktören för Icakuriren också gjort polisanmälan:

  ”Katarina Mazettis krönika har väckt starka reaktioner och fått många kommentarer. Men efter att jag gått igenom alla och konstaterat att somliga innehåller påhopp så grova att de är polisanmälda, så har jag valt att släcka ner hela kommentarsfältet. På förekommen anledning vill jag också påpeka att tidningen Icakuriren ägs och drivs av Forma Magazines och har ingen koppling till ICA Sverige.

  Helena Rönnberg, chefredaktör Icakuriren”

 8. Stefan K:
  ÄR det inte så här: Forma Magazines moderbolag är Forma Publishing Group, som är dotterbolag till Hakoninvest AB som är dotterbolag till ICA-hanldarnas Förbund.

 9. De försöker desperat att sälja skiten till läsare innan den ”konkar”. Här gräver de förmodligen graven snabbare och djupare än de tänkt sig.

  Att de skriver sådana artiklar beror på att de inte har pejl på vad den vanliga människan tycker och tänker, utan tror att författarkollektivets syn är lika med den vanliga människans syn.

 10. Då vänta vi på att ICA antingen ska uttala sitt stöd eller avståndstagande från dessa spyor. Tystnad kan man bara tolka som ett stöd. Får väl handla mer på Willys o City Gross så klänge de har vett att inte politisera sin verksamhet om inte ICA gör ett klart avståndstagande.

   • Halalslaktat kött säljer dom för att tjäna pengar. Ideologisk smörja och verbala spyor gör man av politiska skäl. Men å andra sidan så är mycket av politikernas tid ämnad till att tjäna pengar, nu och i framtiden. Så gör som jag, handla på COOP.

   • Tror du var ironisk med COOP för på min närmsta sådan butik där har man numera blivit religiös. Där går personal i religiösa kläder……say no more say no more…..:(

Kommentera