Explosiv tillväxt på salafistiska konvertiter

SalafisterDet senaste årets salafistiska våldsdåd omkring Bonn (d v s i delstaten Nordrhein-Westfalen) har lett till stark kritik mot författningsskyddet för att ha bagatelliserat det salafistiska hotet.

Antalet salafister på riksplanet anses idag vara mellan 15-20.000 och snabbt ökande. Det finns flera salafistiska nätverk med upp till 5.000 medlemmar.Myndigheterna har helt missat den snabba tillväxten bland konvertiter.

Efter den allvarliga kritiken erkänner författningsskyddet i NRW att man bara lyckats registrera ca 1.000. För första gången redovisar de öppet de fyra kategorier som används och antalet registrerade i NRW:

Grupp 1 (terrorister) ”drygt 50”

Grupp 2 (terroristrekryterare) 80

Grupp 3 (predikanter, ”förförare”, som främst värvar konvertiter) 40

Grupp 4 (aktiva salafister) 850 Notera att NRW endast är en av 16 delstater…

Författningsskyddet erkänner också att man försummat övervakningen av de alltfler salafistiska moskéerna. Av de drygt 850 moskéerna i NRW övervakas bara ett trettiotal kontinuerligt…

Många politiker talar idag om en ren ”salafistskandal” i Tyskland. Författningsskyddet har levt i det förflutna och jagat skinheads och övervakat NPD, som de gamla partierna vill förbjuda.

Samtidigt har de salafistiska nätverken haft en närmast explosiv tillväxt över hela landet. Det är framförallt unga våldsinriktade konvertiter som de rekryterar.

Badische Zeitung

Der Spiegel

RP-online

 JIHAD I MALMÖ

Det är bedrövligt tycker Olli, att man i Tyskland har skaffat sig så många våldsbenägna Salafister, både i Nordrhein-Westfalen och i resten av landet. Det innebär att landet nu har en enorm kapacitet för terrordåd. Minns också att de flesta av terroristerna i World Trade Center New York, och Pentagon i Washington den 11 september 2001, kom från träningsläger i Tyskland. Se gärna på der Spiegels egen TV. Den finns under länken till der Spiegel.

3 thoughts on “Explosiv tillväxt på salafistiska konvertiter

  1. Hur i all världen kan vuxna människor tillåta masskonvertering av ungdomar som sker bl a i Tyskland och England. Tror inte att alla de ungdomar som träffar på t ex en missionerande salafist förstår vad de gör när de rabblar efter (trosbekännelsen) på arabiska.

  2. Jag brukar ibland läsa tyska tidningar. Vet därför att de har haft problem med salafisterna. Läste att när polisen gjort raider utvisades en del och många for till Egypten under revolutionen. Salafisterna har stött MB men det är tveksamt om de får som de vill i Egypten.
    Trodde att de också skulle bli av med Pierre Vogel, denne förskräcklige konvertit som är med överallt när det är upplopp. Strongt gjort av den f d östtyskan som sa ifrån. De extrema utnyttjar västs’ tal- och tryckfrihet för att sedan inte ”tillåta” den i motsatt riktning.

Kommentera