66-årig kvinna med rollator knivskars vid rån

En 66-årig kvinna, stödd på sin rollator, blev under fredagseftermiddagen överfallen med kniv, skuren i handen och rånad på öppen gata i Hisings Backa.

– Ett fruktansvärt brott, säger polisens presstalesman.

SOS Alarm fick klockan 16.08 en påringning från en telefonör på Markurellgatan i Backa. En kvinna hade blivit rånad på kontanter och smycken. Offret, som är lätt rörelsehindrad, hade tidigare besökt en butik och även en bankomat.

– Det är väl inte osannolikt att gärningsmännen haft spaning på den äldre kvinnan och visste att hon hade pengar på sig, förklarar Stefan Gustafsson på polisens informationsavdelning.

I samband med överfallet skadades kvinnan. Förövarna skar henne i handen och över ett finger för att komma åt en av hennes ringar.

– Målsäganden åkte med ambulans till Östra sjukhuset för omplåstring. De fysiska skadorna är en sak, hon har även traumat efter överfallet att handskas med, konstaterar Stefan Gustafsson.

Polisen spanar i området – med bland annat hundpatruller – efter två män i 20-årsåldern, med mörkt skägg runt munnen. De sprang från platsen i riktning mot Baron Rogers gata.

– Det känns mycket angeläget att få fast just de här personerna, som är i stånd att genomföra ett så samvetslöst brott, betonar Stefan Gustafsson.

-Pettersson säger inget men titta gärna på filmen från Backa…

GP 

1 thoughts on “66-årig kvinna med rollator knivskars vid rån

  1. Gamla kvinnor, och speciellt kvinnor med rullator, käpp etc, ska inte gå ut ensamma! De måste numera ha livvakt med sig!

Kommentera