Stor ökning av fickstölder i Oslo

Antalet fickstölder ökar kraftigt i den norska huvudstaden. Fram till 2011 anmäldes i snitt 10 000 fickstölder om året i Oslo, men i år väntas antalet uppgå till 18 000.

Polisen anser att orsaken till ökningen främst är att fler professionella, kringresande ficktjuvar söker sig till Oslo. Mellan 200 och 300 ficktjuvar beräknas verka i Oslo. Ett särskilt projekt för att stoppa ficktjuvarna startade i augusti och hittills har 43 misstänkta gripits.

– Pettersson noterar att ljugmedia fått nyheten från Norge, och när jag tittar på nyheten i de norska medierna så står det att de flesta ficktjuvarna är zigenare från Rumänien, men den norska polisen har även gripit polacker, afghaner och nordafrikaner. Men det kanske PK inte tycker är intressant att få veta för det svenska folket, eftersom våra zigenare, polacker, afghaner och nordafrikaner är ärliga, och inte ställer till med några besvär, eller hur Myten?

4 thoughts on “Stor ökning av fickstölder i Oslo

 1. Det är det som är så bra med Norge, där skriver de exakt vilka som gör brotten. Här i Sverige får vi aldrig veta vart de härstammar i från.

 2. ficktjuveri och tiggeri är det enda dom klarar av
  jag var hos en bilhandlare in örebro en gång,
  då var det en massa karlar där och köpte ett 10-tal bilar i ett knippe
  alla hade ridbyxor och ridstövlar på sig, svarta skinnrockar och jackor
  undrar vad det var för folk,
  bilarna skulle ut på blocket sen fick jag höra

 3. I Sverige är ziggarna endast missförstådda, och har en hel jävla armé av idioter som backar upp försvarar ohyran i alla lägen….

Kommentera