Stäng

LO tappar medlemmar

LO fortsätter att tappa medlemmar.

Förlusten av nya medlemmar har planat ut, men tappet fortsätter. Jämfört med för ett år sedan har LO 9 000 medlemmar färre.

LO försöker finna förklaringar och nämner missnöjet över hur förbundet sköter sitt jobb och den höga kostnaden att vara medlem. Jag kan ge ytterligare förklaringar.

  • LO har inlett ett samarbete med Expo, där man bl.a. utbildat 150 000 förtroendevalda som ska kolla upp vad arbetskamraterna säger och vilka politiska åsikter de har. Tror facket att vuxna arbetare accepterar att någon ska tala om för dem vad de får säga och hur de ska rösta, är de långt från verkligheten.
  • LO:s medlemmar tillhör de som drabbas hårdast av regeringens kostsamma flyktingpolitik.
  • Det pågår en lönedumpning i Sverige där inte minst Byggnads och Transport drabbats, men regeringens nya arbetsinvandringspolitik får inte kritiseras och det ska de utbildade åsiktsregistrerarna se till. Därför förlorar allt fler svenska arbetare sina jobb för att ersättas av polacker och balter som gör jobbet för en billigare penning.
  • LO:s kärleksaffär med sossarna fortsätter i oförminskad skala. Det innebär att de fackanslutna betalar in pengar som sedan används av S för att motarbeta de partier man själv röstar på. Redan 2006 visades en undersökning som sade att enbart 46 % av LO-medlemmarna röstade på S och den siffran har inte stigit. LO skyller den fortsatta alliansen på demokratiskt genomförda omröstningar på sina konferenser, men tacka tusan för att man röstar för ett fortsatt samarbete när nästan alla närvarande är sossar.
  • LO klarar inte av att motivera företagen att behålla jobben i Sverige och därmed förlorar allt fler LO-anslutna jobb som aldrig ersätts.
  • LO-förbunden försvarar övertid på arbetsplatserna istället för att få företagen att anställa arbetslösa. 2011 gjordes en undersökning som sade att den sammanlagda övertiden motsvarade 125 000 heltidsjobb.

Källa: SR

 

1 reaktion på “LO tappar medlemmar

  1. Den nye LO bossen verkar vara mer tjockskallig än han ser ut. Han ska ju med expos hjälp utbilda LOs medlemmar i vad de ska tycka och tänka det klarar de ju inte av själva tycker han. Det kommer nog att bli succé (för SD alltså).

Kommentera

%d bloggare gillar detta: