Svenskar terroråtalas i USA

Två svenska medborgare har åtalats i USA misstänkta för terrorbrott. De två männen, 27 och 29 år gamla, ska ha tränat och stridit med den militanta somaliska organisationen al-Shabaab, som är terrorstämplad av USA.

”De åtalade är inte aspirerande terrorister, de är terrorister. De gjorde mer än att få terroristutbildning: de använde den i terroristoperationer med al-Shabaab”, skriver George Venizelos vid FBI i New York i ett pressmeddelande.

De två greps i Djibouti i somras och utlämnades till USA i november. Varför de ställs inför rätta i USA står inte klart. Den ena mannens advokat säger i en intervju med Bloomberg News att inget av de misstänkta brotten hade att göra med amerikanska institutioner eller medborgare.

Ytterligare en person står åtalad vid en domstol i New York tillsammans med svenskarna, bland annat för vapenbrott och för att ha stött al-Shabaab ”materiellt”. Om de döms riskerar de upp till livstids fängelse.

UD meddelar att personal från Sveriges konsulat har besökt de två svenskarna och att de mår ”efter omständigheterna väl”. Sverige har inte haft något att invända mot att de utlämnades till USA.

-Pettersson vill till ljugmedias utmärkta artikel tillägga att de två ”svenskarna” är väldigt solbrända och ser ut precis som somalier och heter Ali Yasin Ahmed, 27, och Mohamed Yusuf, 29. Svenskarna greps tillsammans med somaliern Madhi Hashi, 23.

-Pettersson undrar också när regeringen ska göra verklighet av sitt vallöfte om att medborgarskap som getts på felaktiga grunder ska återkallas?

svd svenskar

8 thoughts on “Svenskar terroråtalas i USA

 1. Har nu läst in mig i ämnet..
  PK-organet HD bl.a, tröstar nu på eftermiddagen,alla trogna landsmän.Dagligen lär de två terroristerna få besök av personal från Svenska konsulatet,som genom tolk tröstar de båda..
  Deras amerikanske advokat(som troligen betalas med svenska skattemedel) anser inte att USA har rätt att hålla dem fängslade,eftersom alla de som mördats av de två och deras kompisar i islamistiska al-Shabaab utslutande var andra Somalier eller otroende !!
  Enl. tidningen är det speciellt svårt för de båda att sitta inlåsta nu i Juletid !
  Personligen visste jag inte att dessa muslimska terrorister firaade Jul ens,

 2. Jag känner mig grovt kränkt att behöva tillmätas samma etnicitet som dessa löss.
  De är inte svenskar,har aldrig varit och kommer aldrig att bli.

 3. Ja det är ju ingen större mening för zoomalier att ta sig till Sverige när Migrationsverket ger PUT för att de är hotade av alskabbab.

  ”””Många asylsökande somalier berättar att de är hotade av Al Shabaab”””

  http://www.migrationsverket.se/info/4358.html

  Detta ger ännu mindre orsak till att neka inträde i Sverige.
  Det är ju liksom hugget som stucket var de befinner sig eftersom skiten redan är här.

  Låt dom få respass omgående till landet zoo.
  Schaaaaaaaaaaaas ut härifrån.

 4. Få se nu.
  Två hederliga, innovativa och utsatta somalier flyr sitt hemland.
  De söker inte skydd i närliggande länder, utan reser flera hundra mil för att till slut hamna i Sverige.
  Här kliver de in på Migrationsverket, utan id-handlingar som de för säkerhets skull gjort sig av med på resan.
  De får förstås uppehållstillstånd då de kommer från det härjade Somalia.
  Här får de del av allt det uppdukade smörgåsbordet av bidrag kan erbjuda, för självklart har de sökt jobb och ännu flera jobb, utan att hitta något.
  Pengarna de får täcker inte bara deras vardagskostnader, utan räcker till de årliga semestrarna i hemlandet. Ni minns, landet de flydde från.
  Här i Sverige har de så tråkigt, de vill arbeta och inte leva på bidrag och de otrevliga Sverigedemokraterna vill helst att de återvänder till Somalia. Inte på semester, utan för gott.
  Detta gör dem arga, för inte vill de resa hem, vinka adjö till bidragen och tvingas jobba för sin försörjning.
  Nej, i ren ilska vänder de sig till någon källarmoské där de får rådet att åka på träningsläger i Somalia som en förtäckt semesterresa, allt för att lära sig slåss i sin guds namn och mot den hemska västvärld som gjort deras liv så surt.
  Under tiden har de hunnit bli svenska medborgare och är inte längre somalier, utan svenskar.
  Tack vare detta faktum kan de resa lite mer fritt och det gör de. De tar sina insamlade bidragspengar, reser till den ”Store satan” i väst för att planera mord på hundratals oskyldiga och vad bättre är. Deras egentliga landsmän och landsmaninnor behöver inte bli anklagade. Det är deras nya land och dess skattebetalande medborgare som uppmärksammas och åter står det elaka landet Sverige på världskartan över de länder som skickar ut terrorister i världen.
  Ungefär så va?

  • Vissa delar av det du skriver skulle platsa i Aftonbladet eller Expressen direkt medan andra delar behöver lite mer tillrättaläggande då det ligger farligt nära sanningen. Du får till exempel inte berätta att de river eller gömmer ID-handlingar, det äe naturligtvis den korrupta ondskefulla regimen som förvägrar sina medborgare pass och annat. 🙂

Kommentera