Ungdomar i upplopp mot sexbilder *uppdaterat

Hundratals arga elever samlades i dag utanför Plusgymnasiet i Göteborg för att hämnas att flera unga tjejer hängts ut på nätet. Sammanlagt 27 personer har omhändertagits efter kravallerna, uppger polisen. Bråk och stenkastning mot polis bröt ut utanför en gymnasieskola i Göteborg där hundratals elever samlats för att få tag på en flicka som kränkt och hängt ut andra skolflickor på nätet.

Enligt polisen är det för närvarande lugnt utanför Plusgymnasiet i Göteborg. Det bråk som tidigare under dagen fick polisen att kraftsamla har avtagit och ungdomarna har dragit vidare.

Det var vid lunchtid som ett stort antal ungdomar samlades utanför gymnasieskolan i centrala Göteborg för att hämnas en rad kränkande bilder på skoltjejer som lagts ut på nätet. Men situationen urartade och polisen hade två timmar efter upploppet startade fortfarande inte situationen under kontroll. Flera förbipasserande bilister attackerades med stenar och glasflaskor och alla spårvagnstrafik och busstrafik förbi skolan ställdes in.

Läs mer HÄR

-Pettersson vill bara tillägga att anledningen till bråket är att flera invandrarflickor hängts ut som ”orrar” på en hemsida. Orre kommer från det turkiska ordet orospu och betyder hora. Enligt uppgift på Realisten.se ska det vara en flicka som går på Plusgymnasiet som har skapat hemsidan. Utanför skolan finns nu cirka 500 personer, mestadels invandrare, som vill komma in och misshandla flickan. Även den utpekade eleven ska ha invandrarbakgrund, hon ska vara en bosnisk flicka.

*Uppdaterat 18:15

Man måste vända sig till utländsk media för att få en mer detaljerad bild. Som här i norska Aftenposten.

TInYwSom

13 thoughts on “Ungdomar i upplopp mot sexbilder *uppdaterat

 1. För några år sedan fanns en blogg “Ankdammen” där grövre bilder och texter på “lösaktiga” svenska tjejer lades upp men mig veterligen blev det inga upplopp för det. Undrar hur det kom sig?

  Lite intressant är väl att Internet hyllades när informationen om kravallerna i den så kallade “arabiska våren” spreds. Västvärlden hyllade friheten. När det händer i Sverige höjs rösterna istället om att en inskränkning av friheten borde vara på sin plats, och hur farligt internet är för ordningen i samhället…

 2. Såg TV4s nyheter minst 5 negrer såg jag. De hade väl inte hunnit med den obligatoriska pixlingen.

 3. Lite komiskt när man såg inslaget i Rapport.
  Två blonda svenskor och en mörkhyad yngling som på ett bra sätt tog avstånd från aktionen. De fick representera upploppet.
  Var fanns de araber och slöjbärande tjejer som syns på filmerna och på bilderna i tidningar och Youtube?

 4. Ska tilläggas att det fanns ett filmklipp på Youtube som visar hur ett helt gäng överfaller och misshandlar en flicka.
  Filmen plockades snabbt bort för att den “strider mot användarvillkoren”, men den lär säkert återkomma.

 5. Mycket intressant händelse.
  Jag Gissar att detta är en svensk version av amerikansk skolskjutning.
  Vapenfri!
  Många (känslomässigt) skadade men ingen dödad.

  • Delvis tycks du ha rätt !!
   Läste just i ett PK-organ,att en 17-årig kvinna hämtats in för förhör,ang.förtal…Inga andra av de 100-talet i mobben blev arresterade !! M.a.o vändes det hela på ett korrekt sätt,för att väl passa in i “nya Sverige”…
   De fredliga gick än en gång fria,trots att det enl.uppgifter i Fria Tider,uppstod skador för stora belopp …

 6. Ja det man slänger i ansiktet på Svenska tjejer dagligen det passar ju naturligtvis inte dom lättkränkta . Överhuvud taget är detta ord
  opassande i vilket sammanhang det än slungas ut. Men det är så
  typiskt att dom nya berikarna tror sig kunna säga och bete sig hur
  som helst när det gäller Svenska tjejer, men är känsliga som
  barnrumpor när det drabbar dem själva!

Kommentera