Stäng

Tvångsklippning nya hotet

Kvinnor som inte bär huvudduk utsätter sig nämligen för risken att medsystrar med slöja överfaller dem och klipper av dem håret. Två gånger har det skett under de senaste veckorna. Senast var det 28-åriga Nariman Samuel som drabbades. Hon höll på att hjälpa en gravid kvinna att sätta sig då angriparna gav sig på henne. De var beväpnade med saxar och bar fladdrande, fotsida klädnader, bara ögonen syntes genom en smal springa.

Enligt Nariman Samuel kallade de henne ”otrogen” och kastade sedan ut henne från tunnelbanevagnen.

Veckan dessförinnan attackerades en trettonårig flicka, Magie Milad, som liksom Nariman Samuel är kristen. Även hon kastades ut på perrongen när hennes lockar klippts av. I fallet bröt hon armen. Inte vid något tillfälle försökte andra passagerare att komma till undsättning.

Båda överfallen anmäldes till polisen, men även om de saxbeväpnade kvinnorna grips slipper de förmodligen undan med villkorlig dom. Så blev det i alla fall för en lärare från Luxor i förra veckan. I september klippte hon av håret på två av sina elever för att de vägrade att bära huvudduk. Båda flickorna är tolv år gamla.

Det är inget nytt att starkt troende kvinnor som bär sjal är ilskna och arga på medsystrar som inte täcker håret. Nytt är däremot att de under president Muhammad Mursis islamistiska regim har fått vind i seglen och känner att de kan tillåta sig allt.

-Pettersson undrar vad som gått snett, är inte muslimer fredliga, toleranta och älskar kristna? Det säger ju PK…och det kan vara intressant att veta att de kristna kopterna är Egyptens ursprungsbefolkning som behandlas som skit av de muslimska erövrarna.

egypt hårklippning

 Länk

 

3 reaktioner på “Tvångsklippning nya hotet

  1. Jag brukar inte tala om för andra människor hur de ska leva sina liv och då vill leva mitt på det sätt som passar mig. Om jag är på bra humör brukar jag tycka synd om de som försöker sig på att uppfostra mig för de måste vara olyckliga själva.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: