Statistik om brott i Södermanland

Nedanstående insändare skrev jag och skickade till Södermanlands Nyheter redaktion och till tidningens kriminalreporter Roger Sundberg den 9 maj 2010. Redaktion är tyst, inget svar och ingen publicering. Roger Sundberg svarade att han tyckte statistiken över lite längre tid var intressant men sedan har inget hänt.

SN tycker kanske inte att när brottsligheten i Södermanland stiger med 4 till 9 gånger är något att rapportera till sina läsare eller också vill de inte ta i följdfrågan om vad det kan bero på.

Hur som helst här är insändaren…

Statistik om brott.

I Södermanlands län ökade befolkningen mellan 1975 och 2008 från 251 913 till 267 324 invånare, det blir med 6 %.

Under samma tid ökade antal rån från 51 till 247 dvs. med 384 %

Sexualbrotten ökade från 81 till 563 vilket blir 595 %

Hot, kränknings och frihetsbrott steg från 585 till 5728 och det gör 879 %

Våldsbrotten steg från 912 till 3862 = 323 %

Under samma tid ökade antalet uppehållstillstånd med…förlåt mig, höll på att glömma att sådant får man inte skriva. Det kan missuppfattas.

Pettersson

-Pettersson anser att ovanstående är en av flera anledningar till att Södermanlands Nyheter tappar läsare och annonsörer i sådan takt att ägarna beslutat att lägga ned tryckeriet på Arnö och att sälja SN-huset, det finns även risk att redaktion och annonsavdelning flyttar så att allt som återstår är en lokalredaktion till Eskilstunakuriren men det är heller ingenting som SN rapporterar om.

Två skäl till att det behövs alternativa ocensurerade nyheter!

8 thoughts on “Statistik om brott i Södermanland

 1. Från 1980-2011 har hushållens disponibla inkomst ökat med cirkaa 55% inflationsrensat. Det måste vara invandrarnas förtjänst då! Du hade ju facit. Allt som har förändrats beror PP:s invandrarna

  • Men inte f-n beror detta på,att man importerat en massa analfabeter från långtbortistan !! Snarare på att svensken är en strävsam och duktig innovatör, som tack för mödan beskattas hårdast på vår jord !!

   • Nej självklart inte, du verkar intelligent nog att förstå min poäng. Men brotten går att bevisa att det beror på att invandrarna kommit till Sverige? Pratar vi finnarna i Oxelösund? Eller somalier? Eller är det de ingifta thailändarna? Samtliga samhällsklasser? Första andra eller tredje generationen? Pratar vi anmälda brott? Jämför vi med t ex Finland som har noll invandrare, hur ser det ut där?
    Frågorna är många men som vanligt på en sån enögd sida är svaren vääääääldigt få. Bara att det är nån annans fel.

   • Jag rekommenderar dig att ta dig till ett eller några av våra Tingsrätter och där läsa på tavlan vilka mål som går upp. Gör ett överslag på svåruttalade namn som står på de anklagades sida.
    Det har jag gjort i Malmö, det är bara att traska in det kostar inget. Det är endast ditt eget fel om du inte informerar dig.

Kommentera