Öppna dörrar och mordhot på Jollen

På asylförläggningen Jollen i Oxelösund går livet vidare. I början på veckan var det en stöldräd på ICA Kvantum där personal hotades och de asylsökande uppträdde som svin, likadant i matsalen där personal har blivit mordhotat. Trots mordhot och känd identitet är inte serben hämtat av polisen, för övrigt verkar flera serbiska familjer vara inblandade och Pettersson misstänker att det är ett zigenarfölje ute på turné. Ryssar och serber är värst säger personalen som även nämner att många av de asylsökande är jättetrevliga och skötsamma.

ICA-tjuven är med på övervakningsbilder och det finns gott om vittnen, dessutom snubblade svinet och skrapade upp ansiktet och tappade ett par stulna hörlurar under flykten.

Två unga kvinnor, straxt under 18 år vill ha egen lägenhet, helst innan jul, de är visserligen gifta med varsin man och den ena väntar barn, men trots att de rest från Balkan tillsammans med varsin vuxen man så räknas de som ensamkommande barn och ska särbehandlas enligt svenska myndigheter. För de är ju baaarn…

Igår låg skräp från fem sopsäckar uthällt på golvet i Jollen, oklart om det var något de asylsökande letade efter eller om det bara var jävelskap men de svenska löneslavarna fick städa upp.

I natt var det minus 15 grader i Oxelösund, trots detta står tidigt på morgonen flera fönster och dörrar till balkonger och trapphus öppna på vid gavel hela nätterna, i morse hade vattnet i pentryt till och med frusit. De asylsökande klagar naturligtvis på att det är kallt inne och lokalradion rapporterar om den svinaktige fastighetsägaren som låter gästerna frysa. En teori vi har är att nybyggarna försöker värma upp utomhus genom att släppa ut innevärmen.

Jollen Öppen dörr

Vår lokala skittidning Södermanlands Nyheter som skrev om misären på Jollen var även erbjuden att intervjua dem som tyckte att boendet var utmärkt och att maten var god men de avstod, nöjda människor och sanning säljer tydligen inte. Att det förekommer så mycket hot mot personalen att de börjat diskutera överfallslarm lär vi heller aldrig får höra eller läsa om i lokala medier.

De gamla tvättmaskinerna levererades den 11 maj 2012 och nu väntar de på transport till tippen och det beror inte på dålig kvalité.

tvättmaskiner

Fyra stycken nya tvättmaskiner och två rejäla torkskåp, allt av kvalité för yrkesbruk har anlänt och vi väntar med spänning på hur länge de ska hålla, för övrigt har det redan blivit en rejäl buckla på sidan på den ena maskinen, oklart hur. Var glada att ni skattebetalare får bidra, för särskilt billiga är de inte, tvärtom, fyra tvättmaskiner och två torkskåp kostade 155 000 kronor.

tvättmaskiner nya

-Pettersson undrar, Jollen är en asylförläggning där människor bor en kort tid, normalt 3-4 veckor i väntan på uppehållstillstånd. De som inte ens kan sköta sig den korta tiden utan att stjäla, förstöra, hota och gnälla på allt och alla, finns det någon som helst anledning att låta dem stanna längre än till nästa resa hem går????

Tidigare om Jollen HÄR där kan ni läsa en hel del och hitta länkar till Södermanlands Nyheter och själva göra en bedömning om vad som är mest trovärdigt. Det vi eller det SN skriver?

One thought on “Öppna dörrar och mordhot på Jollen

  1. Men dom kan ju bete sig som dom svin dom är , i
    trygg visshet om att i mespropparnas land Sverige
    kan man bete sig hur fan som mhelst om man
    tillhör den nya oantastliga Adeln invandrare!

Kommentera