Muslimer löser ett problem

I en muslimsk by i delstaten Bihar i Indien har man förbjudit ogifta kvinnor och flickor från att använda mobiltelefon.

no_cellphone_mobile_295

Byrådet i Bihar har i veckan förbjudet ogifta kvinnor och flickor från att använda mobiltelefoner  på grund av att de befrämjar utomäktenskapliga affärer och osanktionerade äktenskap och urholkar den moraliska samhällsstrukturen.

Gifta kvinnor kommer att tillåtas att använda telefoner men bara inomhus och i närvaro av en släkting.

Dekretet utfärdades i söndags.  ”Girls”, som rådet kallar dem, som definieras som alla ogifta kvinnor, får böta 10.000 rupier,motsvarande 1200 Svenska kronor, om de bryter mot förbudet,vilket motsvarar ett par månaders inkomsten för de flesta familjer i område, böterna för gifta kvinnor sattes till 2.000 rupier.

”Med hjälp av mobiltelefoner som använts av flickor och kvinnor har fallen av utomäktenskapliga affärer ökat i vår by säger ”byhövdingen”,” Mohammed Manwar Alam”,  ”det är oacceptabelt och urholkar moralen i vårt samhälle”, sade han.

Indian muslim cell phone

Indisk muslimska pratar i telefon

Man förbjöd också kvinnor från att bada utomhus,vid vattenpumpar eller i dammar och kanaler.

Minst sex kvinnor från byn har rymt under de senaste fem månaderna, och det har skadat byns rykte. ”Även gifta kvinnor har rymt med sina älskare,  ”Den enkla användningen av mobiltelefoner har varit inblandad i alla dessa händelser”, sade han.

I en annan by ” Pradesh” har man utfärdat ett dekret som förbjuder ”äktenskap grundade på kärlek” det vill säga  äktenskap som inte arrangerats av föräldrar och släktingar. De som gifter sig av kärlek kommer inte att få leva i byn. De bestämde också att kvinnor som är yngre än 40 inte får gå till marknaden.

Man föreslår också att äktenskapsåldern sänks till 16 för att undvika att yngre kvinnor ej är sexuellt tillfredsställd.

LÄNK

 

FjärranÖsternRedaktionen konstaterar: Dessa muslimerna hör hemma i medeltiden!

Skall man skratta eller gråta?

2 thoughts on “Muslimer löser ett problem

  1. Alldeles riktigt, det här har jag ansett vara förkastligt länge. Om man ska vara en äkta muslim och följa i profetens fotspår ska man inte använda sådana förkastliga nymodigheter som inte fanns på hans tid. Alltså inga mobiltelefoner i den muslimska världen, inga bilar eller flygplan mm mm av västvärldens demoraliserande otyg.

Kommentera