Asylsökande syriska män är oroliga för sina barn som är kvar i Syrien

Just nu kommer många asylsökande till Sverige från Syrien på grund av oroligheterna där. Hittills i år har drygt 6 600 syrier kommit till Sverige och de är nu den största gruppen asylsökande som kommit till Sverige i år. Många är mycket oroliga för vad som händer med släktingarna i hemlandet.

– Vi oroar oss för våra familjer som är kvar i Syrien. Det är inte säkert någonstans i Syrien just nu. Regimen bombar – överallt, berättar en av männen som P4 Kalmar låter vara anonym av säkerhetsskäl.

En av männen visar bilder på sina barn. Två pojkar och en liten flicka – de är kvar i Syrien, berättar han. Ett annat barn dyker upp på skärmen – en död pojke. Den lille pojken har blivit skjuten av soldater.

-Pettersson noterar att männen flytt utan sina barn men är oroliga för dem, tuffa pojkar.

22 thoughts on “Asylsökande syriska män är oroliga för sina barn som är kvar i Syrien

 1. Menar ni allvar? Ni sitter verkligen och skämtar och har roligt om såna här saker? När oskyldigt barn dör dagligen, har ert hjärta försvunnit? . Skämms att vara Svensk när jag läser era okunniga och smutsiga kommentarer…

  • Anser du inte att det är i alla fall lite konstigt att familjefädrarna sticker och lämnar de stackars oskyldiga barnen som vilken sekund som helst kan dödas? Har ditt hjärta försvunnit eller är du av samma fega skrot och korn som de syriska fädrarna?

  • Magnus: ”Har ert hjärta försvunnit?”Fast det är ju inte barnen som sätts i trygghet först. Det är ju en massa vuxna syriska män som kommer hit och sätter sig på sin ändalykt i trygghet långt ifrån krig och misär. Vet du vad Magnus, nej, jag har faktiskt väldigt lite sympati för fäder som lämnar kvar sina barn i krigshärjade områden, Vad hände med moralen ”Kvinnor och barn först”? Eller vänta nu, det gäller kanske inte i arabländerna, tänkte inte på det….

 2. ”Asylsökande syrier oroliga är för sina släktingar”

  Av grammatiken att döma, så dikterar syriern själv (med tolkhjälp?) vad som ska skrivas av reportern Sigrid Edsenius på SR för P4 Kalmar.

  Nu påminner meningsuppbyggnaden mest om Yoda och någon scen ur stjärnornas krig.

  Finns det överhuvudtaget någon reporter som fortfarande kan tänka självkritiskt och skriva objektivt?

 3. Vet inte varför, men jag tänker på Titanic när jag läser detta.
  Vid en liknande fartygskatastrof i våra dagar vet vi vilka som skulle lämna fartyget först.

 4. Det är bara att titta på SVT för att veta att se de äcklena vill jag INTE ha i MITT land ! ALDRIG att de kan göra något som är bra.

 5. Fega jävla kräk som lämnar familjen bakom sig,dessa ynkryggar är inget för oss här i Sverige.
  Skicka tillbaka dem.

 6. Visst är det fantastiskt, här sitter dessa figurer från Syrien och ojar sig
  över hur det går för familjen som man lämnat kvar
  i kriget samtidigt som dom själva lagt benen på ryggen
  och flytt till säkrare ställen!
  En normalbegåvad hade väl i första hand sett till att
  familjen kommit i säkerhet, innan han själv flydde!
  Samma fega betende som i ALI land, man föser kvinnor
  och barn framför sig, och gömmer sig själva i bakgrunden!

 7. Ja, ja, hetsa inte upp er nu. Kärringar brukar de ha i reserv, ofta så många så de kan slå ihjäl en del av dem och barn är de pigga på att göra nya utan att ta ansvar för dem…

 8. Vad då? De vet extremt väl hur man bär sig åt för att få PUT för hela familjen, och eftersom en muslim aldrig skulle låta en kvinna resa iväg utan att ha manlig bevakning så måste de åka först själva. Hedern är viktigare än de egna barnens liv.

  • Men då vet inte mannen vad frugan hittar på hemmavid. När katten är borta….fast klanen bevakar nog henne.

   • Nä inte precis allemand. Varken jag eller sambon har vart tvungna att klä oss i huckle eller burka för nån sorts översexualiserad megasvartsjuka makt och religionfanatism.
    Vi är endast helt vanliga svenskar med både fel och brister som hos alla andra. Vi liksom andra svenskar kan festa till det med kompisar var och en på sitt håll utan att det är en stor grej som någon behöver prylas upp för eller stenas eller knuffas ut från balkongen för.

    Jag har kompisar av båda könen alltså jag är en helt normal svensk 🙂

 9. När det gäller barn finns det ju även sådan som kommer hit föräldralösa !! I Juni skrevs på Petterssons blogg,hur den lilla orten Röstånga i Skåne,med c:a 800 invånare skulle föräras med uppemot 300 ”nyberikare”..
  Protesterna var stora från lokalbefolkningen,av naturliga skäl.Nu har vi ett delresultatet,som visar att farhågorna var befogade.Folk vågar inte längre lämna sina hem,av rädsla för inbrott.Skånska Dagbladet som rapporterar kring detta,vill att hela skulden för dessa otaliga brott skall tillskrivas en privatperson på orten.Enl.SkD hyr denne ut husrum åt tvivelaktiga !! Så kan man ju också vända det hela !!

 10. Fy faan vilka fädrar!! Jag skulle ALDRIG bege mig iväg utan mina barn.
  Inte utan min dotter, inte utan mina söner.

Kommentera