Abdullah, 25: ”Jag gillar att vara ute i naturen”

Idag har Expressen och deras propagandakontor har börjat en ny serie – De ser till att Sverige rullar och de tar jobben som ingen villa.  

Diamant Salihu har intervjuat somaliern Abdullah 25 som bor i Borlänge.

Varför jobbar du som skogshuggare?

– Jag sökte jobb och blev erbjuden en plats via arbetsförmedlingen.

Vad tycker du om jobbet?

 – Det är bra men hårt, och roligt också. Jag gillar att vara ute i naturen och andas frisk luft. Man får vara ute mycket och lära sig om träd man inte kände till förut.

Varför tror du att många tackar nej?

– Många orkar nog inte. Motorsågarna är tunga att hantera, man måste vara försiktig och medveten om vad man gör hela tiden annars kan man råka ut för olyckor.

-Pettersson tackar för tipset och tittar på den stora bilden på i tidning (en helsida) och undrar hur Abdullah kan veta att jobbet är hårt. För det verkar vara första dagen på jobbet, splitternya kläder och handskar som är oanvända.

Det verkar helt enkelt vara en osmaklig propaganda lögn, Lotta Gröning, Expressen borde kallas för Lotta Göbbels med tanke på hur hon skriver – om inte de nyanlända tog dessa jobb skulle ingen göra det.

Givetvis finns det många invandrare som jobbar men Expressens propagandaartikel från Borlänge som inte med ett ord nämner alla arbetslösa, problem med brottslighet, bostadsbrist, kostnader gör att artikeln känns som en fortsättning på drevet mot SD.

Lite skoj är det att samma dag har Aftonbladet en stor artikel där de påstår att det är svenskarnas fel att somalierna i Borlänge inte jobbar. Så välj själva vad ni ska tro på Expressen eller Aftonbladet?

Abdullah skogshuggare

19 thoughts on “Abdullah, 25: ”Jag gillar att vara ute i naturen”

 1. PK-idioternas affischpojke! Skriver från de norrländska skogarna – undrar hur han kommer att trivas när det är minus 20 grader och midjedjup snö?

 2. Jag såg honom på TV, han ingick i ett röjarlag. Han sa att han var mycket kritisk mot Arbetsförmedlingen som inte gav dem såna här jobb. Han sa att ”vi är unga och starka och vill jobba, och ett sånt här arbete passar mig utmärkt”. Han verkade helt ärlig tycker jag. Jag har själv erfarenhet av skogsarbete,och sågen kan man bära hursomhelst, kedjan snurrar inte om man inte gasar (som en kommentar till en tidigare kommentar) Vi ska inte hacka på dem som vill jobba!

 3. Tror också att det är en av de första dagarna ( om inte den första ) på jobbet. Det är fortfarande skattebetalarna som finansierar hans ”jobb” som ingen vill ha..En uppföljning på denna personens förmåga att vara kvar i jobbet vore önskvärt. Låt oss säga om 3 månader kanske.

 4. Nu är jag inte skogshuggare, men jag har sett en del. Och jag har aldrig sett någon hålla sågen med klingan bakåt. Man vill liksom ha koll på denna. Rätta mej gärna om jag har fel.

  • Nja,bär du bara runt på en avstängd så kan man bära lite som man tycker är bäst.Har själv jobbat i skogen & har en 2 årig utbildning i yrket. Men säg så här,första dagen vi fick på oss våra huggarkläder så såg vi lika kela & rena ut som gentlemannen på bilden,men det ändrades fort. I synnerhet byxorna blev fort ett nästan pansarliknande lager med kåda på. Blir så när man kvistar gran & hela tiden går med benen mot den nykvistade stammen. Herren på bilden ser mer ut som ett skyltexemplar för Husqvarna.

 5. I dag åkte jag tåget från Göteborg till Kungsbacka. Gick förbi Förarhytten, där satt en man från den afrikanska kontinenten. Efter Lisebergs stationen börjar någon hålla ett mycket långt tal i högtalarna som är helt omöjligt att förstå förutom vissa stick ord man får gissa sej till. I höjd med Mölndal kommer kontrollanten. Han är också från samma kontinent som sin kollega!
  Då börjar jag fundera. Hur fungerade det innan dessa nybyggare tog sej hit och räddade vår välfärd? Stod tågen stilla då? Och, finns det inga svenskar som vill göra dessa jobb? Är det detta som är skitjobben ingen svensk vill göra? Hur länge var dessa skitjobb utannonserade innan dessa två herrar kom och räddade alla pendlare mellan Göteborg och Kungsbacka? Var folk tvungna att ta bilen innan?
  Eller kort sagt. Hur fan fungerade Sverige när det bara bodde svenskar här?

 6. Bilden måste vara tagen när han provade ut sin mundering.Inget tecken i varje fall av,att han fått spån vare sig på dress eller såg !!

 7. Ja det är stort behov av skogsarbetare i Sverige idag.
  Det är 3 jobb lediga på arbetsförmedlingen varav ett i Dalarna

 8. Vill inte bli ”mörkrädd” när jag filosoferar i svampskogen, det är en rättighet, svensk sådan .

 9. Orkar inte att sätta mig in i det hela.
  Vad jag vet med säkerhet är att etniska svenskar både kan och tycker om detta arbete.
  Vad är det för fel att anställa etniska svenskar ???????
  Etablissemanget ni är ju helt tokiga,Mena folk som gör det svenskar gör väldigt bra, bäst !

 10. Dessutom betalar staten lönen åt dessa nyanlända, så det är klart att arbetsgivare hellre tar emot gratis arbetskraft än att anställa en svensk och tvingas betala lön. Så vi kommer att få fler arbetslösa svenskar också som grädde på moset.

 11. Aldrig i hela mitt liv kommer jag någonsin att köpa en Expressen igen och jag hörde precis att Spotify kommer att inleda ett samarbete med Expressen, skall fundera på om jag skall säga upp mitt Spotify abonnemang.

Kommentera