Dömda för gruppvåldtäkt får straffen sänkta på grund av lång handläggningstid


När hovrättens dom föll hade det gått mer än två år sedan de fyra ynglingarna utsatte en berusad 17-årig flicka för gruppvåldtäkt. Våldtäktsmännen får därför sina straff sänkta. Hovrätten anser dessutom att en av männen – som fyllde 18 år en timme efter brottet – ska betraktas som myndig. Han får därför sitt straff höjt.

Enligt åtalet hade tre 17-åringar och en 18-åring genomfört oralsex med en kraftigt berusad 17-årig flicka i en källare i Södertälje.

Tingsrätten ansåg att det var bevisat att de fyra ynglingarna hade utnyttjat att flickan på grund av berusning befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd och de fälldes därför för grov våldtäkt.

Med hänsyn till både de tilltalades ålder och det faktum att det tagit så lång tid att utreda brottet bestämdes påföljderna till fängelse i ett år och fyra månader för 17-åringarna och ett år och åtta månader för 18-åringen. Ynglingarna skulle också betala skadestånd till flickan på 112 000 kronor. En nämndeman var skiljaktig och ansåg att en av 17-åringarna skulle frias.

Läs mer på Dagens Juridik HÄR och tidigare på Petterssons HÄR.

-Pettersson tycker att det är förvånade att inte utvisning förs på tal. Alla fyra är från Irak och tre av dem är fortfarande medborgare där…nåväl svinen är inte muslimer denna gång utan kristna irakier men likafullt svin…

 • Andres Goria
 • Steven Butrus
 • Revyan Banyamin
 • Sivak Dauod

3 responses to “Dömda för gruppvåldtäkt får straffen sänkta på grund av lång handläggningstid

 • Law of the land

  Pettersson tar upp en viktig aspekt i sin personliga kommentar på slutet.

  Vi som har negativa erfarenheter av både muslimska araber och kristna sådana, vet att de kristna inte på något sätt visar större respekt för oss ”dumma” Svenskar, som godtroget hyser dem.
  De ”kristna” smälter medvetet in i det Svenska samhället, just av den anledningen att möjligheterna att utnyttja detsamma växer med den skenbara integrationen!
  Assistansbedrägerier, krogbedrägerier, skattebedrägerier och syrianmaffians tillväxt är bara några exempel på den undergroundverksamhet som äter upp samhället inifrån.
  Stenkastning, kravaller, bränder och kvinnoförakt är MINST lika påtagligt bland dem.

  De som ensidigt kritiserar muslimer och religion (bl.a. SD?), gör det lätt för sig, man kan misstänka att det finns någon slags politisk korrekthet även bland de politiskt inkorrekta?

  En menait lämnat inte sina värderingar och sina grymma, egoistiska, djuriska och oempatiska sedvänjor hemma, bara för att de lärt sig att klä sig som vi västerlänningar gör.

  Jag känner en äldre finnländare, (som upplevde finska vinterkriget) som brukar säga:
  En ryss är en ryss, även om man steker honom i smör.

  Detsamma gäller i hög grad även Mena!

  Gilla

 • eva

  Jag har för mig att de var 7 män involverade.
  Polisen tog dem på bar gärning med kalsipperna nere.
  De sprang och fick tag på 4 av dem som inte hade en aaaning om vilka polarna var.
  Vidrigt att en sådan grov våldtäkt inte renderar i utvisning.
  Men vad är en svensk tjej värd i Södertälje.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: