Polen förbjuder kosher och halalslakt

Polens högsta domstol fastslog förra veckan att kosher och halalslakt av djur strider mot landets lagar. Beslutet fick kritik från religiösa samfund som sade att det försvårar deras sätt att leva.

Rituell slakt av djur, som praktiseras av en liten minoritet av muslimer och judar i Polen kommer att förbjudas efter den 31 december, rapporterade Polens radionyheter. Beslutet står dock i strid mot EU:s mandat som tillåter rituell slakt av hänsyn till religionsfriheten.

Den muslimska och judiska slaktmetoden används främst för köttexport men djurrättsgrupper krävde att justitieminister Andrzej Seremet skulle undersöka saken. Seremet hävdade att en lag från 2004 som tillåter rituell slakt faktiskt är grundlagssstridig, eftersom den står i strid mot landets djurrättslagstiftning som antogs år 1997. I Polen får djur endast slaktas ”efter de har förlorat medvetandet” står det i den tidigare lagen, enligt programföretaget.

-Pettersson säger inte mer än att halalslakt är fullständigt onödigt. Muhammed och Allah blir inte förbannad på de muslimer som äter den mat som finns i olika länder, det finns inget stöd i koranen för denna envishet….

Darura               Epoch Times

11 thoughts on “Polen förbjuder kosher och halalslakt

  1. Ja Polen tar för sig rejält, man ser till att få ut så
    mycket som möjligt av EU medlemskapet,,man
    tar inte emot många invandrare , och de som
    kommer in ska inte räkna med några särlösningar,
    ja så bygger man upp ett land, tvärtemot vad
    byfånarna i Sverige håller på med!

  2. Det finns anledningar till att de försöker införa halal-slaktat överallt. Pengar naturligtvis. Dessa slakterier försöker slå ut våra egna slakterier och vart deras pengar går förstår de flesta. Noterade på Willys att deras halal-slaktade köttfärs nu är billigare än den svenska.

    • Var är alla djurrättens aktivister ?? Eller har de enbart funnit sitt gebit ,genom att släppa ut minkarna från djurfarmer !!
      I för sig en liknande kvalfylld död ,som väntar de båda exemplen..

  3. Vill inte framstå som en besserwisser när det gäller Polska förhållanden..
    Men deras religion var orsaken till att Järnridån föll..inte minst med hjälp av trycket från dåvarande Påven Johannes Paulus 2,Sedan är bekant,att man inte som Sverige accepterar en massa muslimer,utan skickar dessa vidare norrut, bl.a.till oss . Att halalslakt därför är förbjudet,är väl helt följdtriktigt !!

  4. Nä, det är svårt att förstå hur det kan bli ”svårt att leva” snacka om förakt för alla de som inte har mat för dagen. På vilket sätt blir det ”svårt att leva” för judar och muslimer som inte tolkat bort kravet på djurplågat kött?

    Om detta nu är ett på nåt sätt ”livsviktigt” krav att de inte får äta annat kött så kan de kolla i FNs deklaration för mänskliga rättigheter och kolla om det finns nåt krav om att äta just kött är en mänsklig rättighet. Valet finns att tolka om sina skrifter, så som gjorts otaliga gånger genom historien för att anpassa sig till rådande tider. Religion är ju som bekant en bunt med tolkningar.

    • Sverige har redan förbud mot kosherslakt har så haft sen andra världkrigets slut. Kosherslakt tillåter inte att man bedövar djuret först, medan man tillåter bedövning vid halalslakt i Sverige. Men problemet består i att muslimer äter importerat halalkött från torterade djur.

Kommentera