Stäng

McDonalds använder slavar

Två chefer på McDonalds Sverige misstänks för att under tre års tid ha sålt arbetstillstånd till invandrare. Arbetstillstånden som kan leda till uppehållstillstånd kostade 100 000 kronor. De misstänkta cheferna är nu polisanmälda och avstängda från sina jobb.

På en av McDonalds restauranger i Stockholmsområdet misstänks två chefer ha sålt arbetstillstånd till utlänningar. Ett arbetstillstånd, som kan resultera i permanent uppehållstillstånd, kostade 100 000 till 150 000 kronor. Handeln misstänks ha pågått i tre år, skriver Expressen.

Polisanmälan upprättades den 5 november och de misstänkta cheferna har stängts av från sina arbeten. De nekar till brott. För närvarande är fyra slavhandlare och drygt 200 pakistanier inblandade.

-Pettersson noterar att skittidningen Expressen och alla andra PK-media glömmer att tala om att slavhandlarna är pakistanier som utnyttjat landsmän som slavar. De har sålt arbetstillstånd som i förlängningen kan ge uppehållstillstånd samt i många fall även hyrt ut enkla rum för tusentals kronor i månaden.

Länkar till Aftonbladet och Expressen i listan till höger.

Mc Laden

9 reaktioner på “McDonalds använder slavar

 1. Johan Tennbäck:
  Ditt försvarstal,med inlämmad reklam för era produkter,är en sak.En helt annan är hur man på chefsnivå åratal tillbaka,kunnat låta dessa två lokala ”småpåvar” aggera på ett sådant sätt utan att ni har upptäckt det hela…I gammalmedia sprides bl.a nyheten,att 68 pakistaner på detta sätt lyckats dupera Migrationsverket och fått fast PUT !!

 2. Det har eventuellt förekommit brottslig verksamhet kopplat till två personer verksamma vid en av våra restauranger i Stockholmsområdet. Vi ser mycket allvarligt på den uppkomna situationen och gjorde den 5 november en polisanmälan. I samband med polisanmälan arbetsbefriades de två brottsmisstänkta personerna. Med respekt för de personer som är involverade och med hänsyn till polisutredningen och juridiska processer, kan vi i nuläget inte säga mer. Vi gör vårt yttersta för att samarbeta med polisen i den fortsatta utredningen. Medias rapportering om att polisen ännu inte börjat behandla detta ärende, är felaktig.

  Vi köper inte in någon halalcertifierad mat, varken kyckling eller nötkött. Vårt främsta fokus är kvalitet, vilket inkluderar djuromsorg. Detta kontrollerar vi regelbundet hos våra leverantörer. McDonald’s och våra leverantörer följer alltid svensk lagstiftning oavsett från vilket land vi handlar. Utöver detta går vi ofta längre och specificerar krav om exempelvis djurhälsa och djuromsorg från gårdsnivå till slakteri, samt att samtliga djur är fullständigt bedövade, dvs medvetslösa vid slaktprocessen.

  Vänliga hälsningar
  Johan Tennbäck, McDonald’s Sverige

  1. Tack för ditt svar Johan. Problemet är att vi inte tror att på dig. Givetvis är inte McDonalds huvudkontor inblandat officiellt men något är sjukt i ett företag som gång på gång anklagas för lönefusk, svarta löner, gratisjobbare, momsfiffel, om-märkning av gammal mat, sallad som innehåller mängder med kemikalier för att se fräsch ut, osv.

   Allt kan inte bero på enskilda medarbetare utan beror på en företagskultur som inte är bra.
   Sedan är det ditt jobb att försöka begränsa skadorna för McDonalds, hoppas det blir svårt för dig för jag tror inte McDonalds menar allvar…

 3. Det är så enkelt att laga mat hemma, barnen och mannen kan hjälpa till. naturligt att tala om skola och jobb samtidigt. OCH det blir mycket både godare och nyttigare, gör mycket och frys in .

 4. Ursäkta för att låta gammaldags men vad är det för fel med hemlagad mat ? Tycker alltid att de biffar , den fiskrätt eller grönsaksrätt som jag gör doftar och smakar så gott !

 5. Nej till McD sedan två år tillbaka, hatar halal-slakten. Var det inte McD som var inblandat i UG när det gällde städning också?

 6. Dessutom skall ni inte äta på McD då deras kyckling är garanterat halal-slaktad medan det är fortfarande inte klarlagt huruvida nötköttet är det.

  Är ni inte djurplågare sluta äta på McD.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: