Greklandskrisen

Pettersson är långt ifrån någon nationalekonom men kan inte låta bli att fundera.

Grekerna befinner sig där de är för att de själva gång på gång röstat fram korrupta regeringar som överfört offentliga medel till privatpersoner som i sin tur låtit dessa medel hamna hos utländska banker för att de inte litar på grekerna, det vill säga sig själva.

De grekiska kapitalisterna lär ha över 600 miljarder euro i bland annat schweiziska banker medan den grekiska statsskulden är under 400 miljarder euro.

För tre år sedan var Greklands statsskuld ett bekymmer för privata banker, nu har Europa politiker sett till att det är ett bekymmer för skattebetalarna i de av Europas länder som är med eurosamarbetet.

-Pettersson har en teori och det är att våra politiker, de svenska och europeiska inte kommer att ge sig förrän även Sverige får vara med och betala detta och när de fått med oss på tåget kommer en nedskrivning av Greklands skulder.

Så kan det gå, skulderna hamnar från privata banker hos svenska skattebetalare medan de grekiska kapitalister som plundrat sitt land har kvar sina stulna stålar i de schweiziska bankerna.

Ibland låter man tammefan som en kommunist…

1 thoughts on “Greklandskrisen

  1. Svenskar är kända för att arbeta hårt och länge. Så inte i bl a Grekland. Som i så många andra länder får de pension efter att ha arbetat i visst antal år, ofta 25 år. Nu vill de få grekerna att arbeta tills de är 60 år och folket protesterar. Lägger man sen till att i många länder, t ex Tyskland sänktes arbetstiden till så lågt som 32 – 35 tim/vecka.

Kommentera