Miljödebatten

Nu i veckan drar förhandlingarna i gång på allvar för att få världens länder att enas om ett avtal om att stoppa den globala uppvärmningen och havsnivåhöjningen.

PÅ Ekot i morse debatterade miljöminister Lena Ek med vikarierande språkröret Per Bolund från Miljöpartiet. De är inte eniga om någonting och Pettersson undrar hur det ska gå – när inte ens två svenska politiker kan komma överens hur fan ska vi då tro att företrädare från 195 länder ska uppnå något annat än oenighet på miljökonferensen i Doha, Qatar. Varför man lägger ett miljömöte i Qatar som är ett av världens värsta länder på utsläpp, de släpper ut betydligt mer per capita än exempelvis USA är också obegripligt men det är väl politik och har säkert inget att göra med alla luftkonditionerade lyxhotell för deltagare och journalister som finns där.

Det ryker om vattnet i Oxelösunds Hamn – undrar om det beror på den globala uppvärmningen?

Oxelösunds hamn

3 thoughts on “Miljödebatten

  1. Vet inte… men här fryser vi både människor o katten, det lär vara 10 grader kallare än normalt… Väntar bara på att de annonserar stängning av alla kärnkraftverk med någon förevändning, o dessutom plötsliga problem med vattenel, så att elpriset skjuter i höjden igen…

Kommentera