Julgranen i Kokkedal del 8

Efter ett fem timmars extra styrelsemöte igår kväll har en ny styrelse valts i bostadsrättsföreningen Egedalsvænge.

I spetsen står etniska danska Anders Brøgger som valdes till ordförande. Styrelsemedlemmar med muslimsk bakgrund har dock majoritet.

”Till en början var människor verkligen arg. De grät och hade en hel del saker som de ville ha ut av. Men sedan blev det bättre, och nu är det faktiskt en bra stämning där ”, sade en invånare som vill vara anonym, i en kort rökpaus i kvällens späckat program.

Vid mötet där både ny ordförande och ny styrelse valdes diskuterades den julgran, som en majoritet av den gamla styrelsen, enligt inte vill ge pengar till trots att man gett 60 000 till firande av den muslimska högtiden Eid och julgranen inte skulle kosta mer än 5-7 tusen kronor.

Flera medlemmar av den gamla styrelsen har tidigare förklarat att de röstade nej till julgran, eftersom ingen ville stå för det praktiska men källor har meddelat att en minoritet protesterade, och den gamla ordförande, Karin Hansen, erbjöd sig att stå för det praktiska men förslaget röstades ned.

Det var många invånare som kom till den lokala sporthallen när dörrarna öppnas omkring 17-tiden på eftermiddagen. När klockan var 18,30, hade de sista ännu inte kommit in på grund av säkerhetskontrollerna som liknade dem på Köpenhamns flygplats vid jul.

-Annars blev det som vanligt säger Pettersson, det enda man är eniga om är att man är oeniga om det ska bli någon julgran…

Extrabladet 

One thought on “Julgranen i Kokkedal del 8

  1. Hur kan man ens tillåta något sådant ske!? Nya medborgare kommer till sitt nya land, tar över och bestämmer vilka spelregler som ska gälla! Och så säger ljugmedia att det inte pågår någon islamisering av västvärlden! Vore det motsatta ens tänkbart, att vi flyttar till deras länder och sätter deras traditioner ur spel och kräver genomgående att våra traditioner genomförs?

Kommentera