Könsroller


En av de största butikskedjorna för leksaker i Sverige har publicerat en könsneutral julkatalog där pojkar leker med dockor och flickor med leksakskulsprutor.

Top Toy har producerat julkataloger i Danmark och Sverige för både Toys R Us och BR och sidlayouterna är densamma i båda länderna så visar den danska versionen en flicka med docka och en pojke med kulspruta, flickor har även fått rosa tröjor datamanipulerade till ljusblå.

-Pettersson skiter i vilket, pojkar får gärna leka med dockor för mig och flickor med pistoler men varför detta jävla krypande för det som påstås vara PK och varför göra skillnad på svenska och danska barn, är de inte lika? …ynkligt, jävla hen.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: