Muslimska skolor vägrar att lära ut annat än koranen.

 Madrassa skolor är skolor där man lär sig att rabbla koranen utantill samt arabiska för att de skall kunna läsa koranen på orginalspråket, vanligtvis ingenting annat. Dvs en skola som utbildar islamioter till arbetslöshet eller enklare arbeten.

Efter viss vidareutbildning så kan dom också bli terrorister,bombkastere eller självmordsbombare. Ett annat alternativ för dem är förstås att ”arbeta” på social en i Sverige.

I madrass skolor så utbildas man till islamiot redan i unga år

Indiens ministerium för minoritetsfrågor räknas mer än 1 miljon barn som studerar enbart på madrasas. Skolorna är delvis finansieras av den indiska regeringen, men de erbjuder inte undervisning i matematik, naturvetenskap, engelska och andra vanliga ämnen. Detta förvärrar redan höga arbetslösheten bland muslimer i hela Indien.

Den indiska regeringen kräver att de islamiska religiösa skolorna breddar sin läroplan till att omfatta ämnen som läsning och matematik, möter starkt motstånd.

En rapport som utarbetats av ministeriet uppgav att 25 procent av muslimska barn i åldrarna 6-14 har antingen aldrig gått i skolan eller hoppar av.

Många muslimska barn som går i skolan går till madraser istället för vanliga skolor.

Den indiska regeringen vill modernisera madraserna och har beordrat dem att ta in  kurser  för läsning, skrivning, räkning och vetenskap, samt teknisk kompetens för

att hjälpa muslimska barn att konkurrera på arbetsmarknaden.

Regeringen avsatts nästan $ 60 miljoner för att modernisera madrasernas utbildning.

Men de flesta av skolorna nekar att ändra sin utbildning. Många ledare för Madrass skolor  säger att de hellre kommer att stänga sina skolor än att genomföra förändringarna.

”Modernisering är inte alls nödvändigt”, säger Ummat-e-Tahir, chef för Madrassa Islahul Banat, som lär urdu och arabiska, förutom religiösa studier baserade på Koranen.

”Vi måste koncentrera oss på vår religion och inte på något annat. Vi har kommit till världen för att sprida islam. Vi måste övervinna frestelserna i världen.”

”Lärarna i madrasas skolorna  befarar att moderniseringen skulle göra att eleverna lämna deras religion”, sade han.

Munshi Muhammad, en lärare på madrasa-e-Rahmania, en madrassa för pojkar, säger barn bara kan behärska ett ämne, så de behöver koncentrera sig på islam.

Mer om denna tragedi  HÄR

 

One thought on “Muslimska skolor vägrar att lära ut annat än koranen.

  1. Efter att jag sett videos från Saudiarabiens ”satsningar” i afrikanska länder där de byggt skolor/madrassas som ersättning för naturtillgångar har detta blivit en käpphäst för mig. De stackars små barnen (endast pojkar) satt fastkedjade i hyddor och rabblade Koranen. Till vilken nytta för dem själva och landet? Själv tror jag att de är ute efter att rekrytera ”kanonmat” inför kommande jihad.
    Vad är det med denna s k religion som inte tål självständigt tänkande och frivilligt deltagande?
    Därför är jag också emot ALLA religiösa friskolor i Sverige.

Kommentera