Folkpartister skrev om sanningen, utesluts *uppdaterat


Två folkpartister i lilla Gnesta står nu inför de åtalades skrank. Orsak? De skrev om de förbjudna orden.

Folkpartisterna Göran Lundbom och Göran Benedicks har på sina bloggar använt de idag förbjudna orden och kritiserat såväl islam som den pågående flyktingpolitiken.

Detta låter sig förstås inte göras i demokratins högborg Sverige, landet där yttrandefrihet och åsiktsfrihet varit ett adelsmärke i decennier. Idag är det tabu och frågan är om Sverige är värd sitt namn som demokrati eller om Björn Rosengrens ord om Norge som ”den sista Sovjetstaten” har fått ett nytt ansikte?

Göran Benedicks har på sin blogg skrivit inlägg som ”att afrikaner raserar den europeiska kulturen” och ”att Soran Ismael är en sur kurd” m.m. Nu har han frivilligt avgått som politiker. Källa: SN

Göran Lundbom har på sin blogg skrivit kritiska inlägg om pågående flyktingpolitik och använt ord som ”att somalier kommer hit och kräver livslång försörjning samtidigt som vår egen välfärd är på väg att haverera” och ”att somalier ofta är getherdar och fårskötare”. Idag har distriktsstyrelsen ett möte angående Lundboms framtid inom Folkpartiet. Källa: SN

Jodå, i demokratins högborg Sverige, har du rätt att uttrycka dina känslor och säga sanningens ord…om det nu inte berör frågor som handlar om invandring och flyktingmottagning.

Efter den senaste tidens rabalder och anklagelser från det politiskt korrekta Sverige, skulle jag bli mycket förvånad om inte lokaltidningen SN börjar gräva i Folkpartiets grumliga historia, om inte partiledaren Jan Björklund tvingas förklara sig i olika TV-studios och om inte de självklara åsiktspoliserna i Expo gör sina nedslag (jaså, har de redan gjort det).

Personligen anser jag att Göran och Göran uttryckt sina känslor för det Sverige som sakta växer fram och det är som bekant inget man gör utan problem…om man nu är kritisk vill säga.

*uppdaterat 11:22

Göran Lundbom har också han beslutat sig för att lämna politiken. SN meddelar att han haft det hemska omaket att skriva kommentarer på ”främlingsfientliga” sidor. Vi kanske ska tipsa om vår? Länsförbundets ordförande Thomas Stääv låter meddela att han läst förfärande saker på Lundboms blogg. Källa: SN


One response to “Folkpartister skrev om sanningen, utesluts *uppdaterat

  • Pica pica

    Vilken Göran var det som sa att våldsbrott och våldtäkter har ökat som en följd av invandringen från muslimska länder? Märkligt att allt fler får kicken för att de säger som det är. Tack och lov för att andningshål som detta finns!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: