Det är en gris på dagis

Ett brev från Inger-Siv Mattsson till Diskrimineringsombudsmannen…

Nacka den 16 november 2012

Diskrimineringsombudsmannen                       v g diarieför och meddela dnr tack

Svenska Dagbladet, Lena Kåreland  f k

DO-anmälan av en bilderbok ”med knorr”

Lena Kåreland beskrev nyligen i SvD i uppskattande ordalag Johanna Thydells och Charlotte Ramels bilderbok  ”Det är en gris på dagis”. Kåreland skriver bl a att ”det är en bok att glädja sig åt” och ”en bok med knorr.”

Såväl boken som Kårelands recension föranleder en anmälan till DO.  Med tanke på den stora muslimska befolkningen i Sverige måste en bok om ”en gris på dagis” givetvis uppfattas som ”exkluderande, marginaliserande, stigmatiserande, diskriminerande och främlingsfientlig” – för att inte säga  ”islamofobisk” och ”rasistisk.” Vi vet ju alla hur oerhört lättkränkta denna folkgrupp är.

Eftersom muslimerna – som bekant (?)  –  ofta  har många barn, vilka riskerar att komma i kontakt med  bilderboken i dagisverksamheten – måste boken givetvis ses som högst olämplig..

Det måste också vara högst olämpligt att som Kåreland  ”glädja sig åt en bok” som handlar om grisar.

Boken och Kårelands uppskattande recension är därmed ett glasklart fall för DO att pyssla med.

Med vänlig hälsning, Inger-Siv Mattson, Nacka

-Pettersson tackar Inger-Siv för detta brev och har svårt att inte asgarva…

6 thoughts on “Det är en gris på dagis

 1. Undrar vad den intelektuellt handikappade bibliotekarien på kulturhuset som ville ha bort Tintin kommer att göra åt detta stora ”problem”

  • Ha ha så du menar Tintinturken Berhrang Miri :))
   Jag minns en annan grisig vardagsberättelse. Jag känner en kvinna som köpte en barntavla av en neger vid dörren, där var gulliga djur som skuttade omkring på en somrig äng. ett av djuren var en liten rosa trind gullig gris. Den tavlan fick hon inte hänga upp i barnkammaren för sin man för han var från Bosnien och musse. Hon blev inte speciellt ledsen åt det men vi skrattade gott åt hennes man som var så jävla löjlig :))) Dessa mussar skämmer ut sig 😉

 2. Obs! Obs! Vi kanske skall förtydliga att det är grisen som är till VÄNSTER om personen i blårandig mössa. (bara så att det inte blir något missförstånd) 🙂

 3. Ha ha ha….Ja,det lär bli svårt att klara alla mångkulturella önskemål från jordens alla hörn..Har länge saknat en debatt över Voodo,och deras sed att hänga upp döda höns i träden!! Detta fenomen finns med säkerhet också i Absurdistan.
  I München har man sedan en tid tillbaka fått tillsätta personal från parkförvaltningen, för att åka runt i Engelska Parken och avlägsna liken. Här anser tydligen dessa ”troende”,att platsen är speciellt lämpad för deras hönskadaver,som ideligen hänges upp till deras gudars gunst !

 4. Det talas alltid om att det är den muslimska kulturen som diskrimineras, aldrig att vår kultur diskrimineras genom att vara tvungna att stå tillbaka för den muslimska kulturen.

Kommentera