Kommuner vägrar ta emot fler flyktingar


Kommunerna i Kronobergs län säger stopp. Inte fler flyktingar. Jobben är för få och flyktingarna som kommer har för låg utbildning. Det beskedet fick tre av regeringens ministrar när de besökte länet under tisdagen.

Kommunerna i Kronobergs län vägrar att ta emot fler flyktingar än man redan gör. Det var beskedet som migrationsminister Tobias Billström, integrationsminister Erik Ullenhag och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström fick när de besökte Växjö under tisdagen. Men Tobias Billström tycker det är fel väg att gå.

–Vi vill att alla ska ställa upp och hjälpa till, sa Tobias Billström.

Men det moderata kommunalrådet i Växjö Bo Frank varnar för en tickande socialbidragsbomb. Orsaken är få jobb och låg utbildningsnivå hos flyktingarna som kommer.

– Pettersson säger att givetvis ska alla hjälpa till. Hur många lågutbildade flyktingar har ni hemma hos er Tobias, Erik och Hillevi? Hur många asylförläggningar har ni i kvarteren där ni bor? Hur många analfabeter har ni anställt på era respektive departement? När ni svarat på de frågorna kan ni sluta snacka skit?

SVT 

 


One response to “Kommuner vägrar ta emot fler flyktingar

  • Olli Rein

    De som bor på Östermalm har ofta stora lägenheter, och ibland små palats, där det får rum många invandrare. Villorna på Lidingö, och i Djursholm är mycket rymliga, och väldigt ofta bor där bara två äldre personer och inte sällan bara en. Det finns fler fina villakvarter i en ring runt Stockholm, där bor ju många som är mångfaldsintresserade. Många personer har flera lägenheter som står tomma, eller används som övernattningsställen för politiker och andra makthavare. Dessa kan konfiskeras för invandrares räkning. Det känns nämligen inte bra att de som vill ha hit invandrarna, själva inte vill ha någon fysisk kontakt med invandrarna. I Bromma bor ju Jan Helin en mångfaldsivrare av stora mått, men har han några i sin fastighet? Jag skulle inte tro det! Miljonprogrammets lägenheter är däremot så fulla att väggarna bågnar och den fattiga delen av befolkningen har hittills fått tagit den värsta smällen. Nu är det sannerligen de rikas tur att ställa upp, och alla som själva vill ha mångkultur men inte i sina kvarter. Dessutom står det många stugor övergivna i glesbygderna. Där kan ju också en inte ringa del få tak över huvudet och vedeldning, och vattenbärning att syssla med. Kanske husen behöver renoveras, då får ju invandrarna något att göra. Betänk alla svenskar som flyttade till Nordamerika och ibland till Sydamerika för ca 100 år sedan. De fick börja med att bygga ett skjul med endast ett rum i. Där fick de bo medan deras bostadshus byggdes. Gick det bra, kunde de flytta in till den andra vintern. Många av våra invandrarna är nog vana vid sådana bostäder, därifrån de kommer.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: