Erik Almqvist (SD) lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan

Åkesson om Almqvists avgång: ”Vi har inga dubbla måttstockar i Sverigedemokraterna”

”På en presskonferens i riksdagens presscenter meddelade Jimmie Åkesson under förmiddagen att Erik Almqvist lämnat sina uppdrag i partiet samt sitt uppdrag som ekonomisk-politisk talesperson. Detta är det uttalande som Åkessons gjorde på presskonferensen:

Ni förstår alla varför vi är här idag. Jag kan meddela att Erik Almqvist under morgonen har uppmanats och även har att accepterat att lämna sitt uppdrag som ekonomisk-politisk talesperson, sitt uppdrag i partiets verkställande utskott samt även sitt uppdrag i partistyrelsen. Vi har samtidigt uppmanat honom att allvarligt fundera över sin situation som riksdagsledamot.

Jag har tagit del av videomaterial för drygt två år sedan där Almqvist uppträder på ett fullständigt oacceptabelt sätt. Jag är djupt besviken såväl över uppträdandet som att vi fått felaktig information om händelsen.

Kopplat till vad vi den senaste tiden sagt om nolltolerans och att vi inte har dubbla måttstockar i partiet så är detta de enda rimliga konsekvenserna. Vi har agerat så kraftfullt som vi kan göra i det här läget.

Detta är ingen rolig dag. Kan vara en av de värsta dagarna i mitt liv såväl politiskt som personligt men läget är som det är.”

Jimmie Åkesson, partiledare

-Pettersson säger bara jävla klantskalle till Almqvist, ge fan i brännvinet när du inte tål det – men det är nog bara SD som inte använder dubbla måttstockar.

Den här som tycker det är rätt att slå kvinnor och gärna ser en islamsk stat i Sverige behöver inte avgå.

 Filmen om Almqvist uppträdande som skedde för drygt två år sedan.

19 thoughts on “Erik Almqvist (SD) lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan

 1. Kan inte förstå att Kent Ekeroth inte raderade detta när man konstaterat att detta kunde användas emot SD. Och hur i H-e har pissblaskan Expressen kommit över detta ??? De får säkert stora journalistpriset för denna bragd.

 2. Hyckleriet bland sjuklövern politiker samt hela samlade
  journalistkåren är otrolig, att ha en uttalad kvinnohatare
  i Sveriges högsta ämbete går alldeles utmärkt tydligen.
  att kvinnor och småflickor blir titulerade Svennehoror
  av flinande invandrardrägg dagligen går också utmärkt
  enligt dessa hycklare, men när nu E.A i berusat tillstånd,
  säkert även efter att ha blivit provocerad uttalar sig mindre
  lämpligt, ja då går drevet igång i hela mediakåren,
  och dom två stockholms baserade slasktrattarna plockar
  fram krigsrubrikerna. Men jag tror att dom biter sig själva
  i svansen, väljarna är klokare än så, man vet att dom har
  som mål att skita ner Sd vid varje tillfälle, så jag tror SD
  kommer att gå stärkta ur detta, samt att blaskornas
  upplagor kommer att rasa ytterligare!
  Men SD måste ta itu med den Quisling som tydligen
  finns inom partiet, förmodligen planterad av det
  snuskIga Expo!

  • Tony:
   Trevligt att se en som dig på bloggen,instämmer helt i din bedömning.Vem än Quislingen är,måste han snarast sorteras bort…Inre strider får under inga omständigheter råda,i det enda parti som möjligen kan rädda landet !!

 3. […] En av de som yttrat sig idag är moderaten Anna Kinberg Batra, som i SvD uttalar dessa ord: ”…om en partimedlem i mitt parti uttryckt sig på det sätt som Erik Almqvist gjort så skulle personen omedelbart uteslutas”. M.a.o. tycker Batra det är olämpligt att uttrycka sig i fyllan, men helt okej att nedvärdera kvinnor och andra som inte delar en medeltida ståndpunkt. Varför Abdirizak Waberi fortfarande sitter i riksdagen och tillhör moderaterna, visar att Kinberg Batra inte är ärlig i sina ord, utan att hon vill utnyttja situationen. Se gärna filmen om Waberi på Petterssons. […]

 4. Nu gäller det bara att bli av med bröderna Ekeroth så blir det ett fungerande parti igen. Erik kan komma tillbaka bakvägen när de är borta.

 5. Ruben:
  Tack för dina värmande ord !! Har varit bortrest till min gamla ”hemstad” Berlin,och inte riktigt kommit in i gängerna efter resan.Men med sådan uppseendeväckande press kring ”gamla nyheter”,kommer mitt blodtryck åter i topp!!Du vet inget ont,som inte har något gått med sig…

 6. Känns lite löjligt med tanke på att det hände för 2,5 år sedan, men kanske att det blir plats för lite kvinnor med bra åsikter att komma fram i partiet där nu, vad säger du E-M, ska vi? 😉

  • Håller med dig det känns lite löjligt, en film med fyllesnack och en retfull Soran eller vad han nu heter. Trist att dom inte bara gick men det är lätt för oss att säga kanske var det droppen som fick bägaren att rinna över. En massa tjafs och att politiker skulle vara robotar det har vi sett många exempel på att så inte är fallet.

   Ja du Freja nu är ju inte jag med i något parti….än, så det blir svårt men jag ser gärna att du tar chansen, jag håller tummarna för dig 😉
   Den där Almqvist borde säga att det var dumt sagt, be om ursäkt och gå vidare med politiken, hur svårt skall det vara?

 7. När man ser på filmen ifrån själva händelsen,så verkar det ju bara vara en massa småtjafs som sker daglig dags.Förstår inte att det skall vara så märkvärdigt att blåsa upp det här.
  Taskigt för Almqvist,det verkade vara kommande politiker.

  • Det tråkiga förutom att PK-pressen sitter och gapflabbar just nu,är att man genom ett sådant beslut i SD-ledningen,driver delar av sina sympatisörer,längre ut till radikala högerpartier !!

   • Hej Lars jo idag sitter dom och skrattar på redaktionerna men jag undrar om folk inte fattar deras agenda. Man skall till varje pris ha bort sd partifolk.

    Trist att inte Åkesson sansade sig lite. Det finns inga proportioner, jag är mer rädd för en nykter Waberi än en berusad Almqvist och det borde dom vita tidningsredaktionerna också vara.

  • Håller med dig där men Almqvist sitter så klart pyrt på det med många ögon på sig. Undrar varför Ekrot filmade och hur filmen hamnade hos tidningar?? Skumt, har någon haft inbrott??
   Ja vad säger man, den utan skuld kastar första stenen.

Kommentera