Begränsa villkorlig frigivning

”70 procent fängelsedömda återfaller” Moderaterna vill att återfallsbrottslingar ska få sitta av hela sitt straff, istället för att som nu släppas fria efter två tredjedelar av tiden.

Moderaterna vill skärpa straffen och en arbetsgrupp inom partiet föreslår nu att villkorlig frigivning, inte ska gälla om personen tidigare begått ett brott som han eller hon dömts till fängelse för.

– En liten del kriminella står för en väldigt stor del av brottsligheten och det inte rimligt att man blir villkorligt frigiven flera gånger, när man inte lever upp till vad som förväntas, säger justitieminister Beatrice Ask (M) till SVT Nyheter.

När någon i dag döms till fängelsestraff och inte begår nya brott på fängelset, så släpps man efter två tredjedelar av strafftiden.

– Tyvärr så återfaller 70 procent av de som dömts till fängelse inom tre år.

Har ni räknat på vad det skulle kosta för rättsväsendet?

– Nej, vi förstår att det kommer att kosta pengar så vi föreslår att vi överväger det här. Självklart måste ett sånt förslag utredas ordentligt, säger Ask.

-Pettersson ser två fel i artikeln, för det första borde man räkna på vad brottslingarna kostar samhället i form av mänskligt och ekonomiskt lidande i stället för att som SVT-journalisten fråga vad det kostar rättsväsendet och sedan…Varför i HELVETE röstades inte förslaget igenom i riksdagen när Sverigedemokraterna lade ett nästan identiskt!

6 thoughts on “Begränsa villkorlig frigivning

  • Avvakta tills 7-klöverns valprogram kommer ut 2014,då ska du se att SD`s motioner dyker upp under plagierad form hos dem. Men sen är det en annan fråga om man verkligen vill genomföra sina ”egna” förslag…Bestämt inte när det gäller inskränkningar av MENA-analfabeter i varje fall !!

  • Jo men när förslaget kommer från fel håll, då fäller
   dom fega grisarna inom sjuklövern förslaget, för att
   själva sen komma igen med samma förslag!
   Sandlådenivå!

 1. Nu börjar röstfisket – vi har sett det förr – när valet är över faller allt platt till marken efter att man ”förhandlat” med KD, C och FP.

Kommentera