Intolerans av den intolerante

Att Bengt Westerberg, den före detta folkpartiledaren, fick i uppdrag av regeringen att utreda hur arbetet mot intolerans kan effektiviseras är hyckleri på den högre nivån.

Tolerans betyder att tolerera eller stå ut med andra människor och deras åsikter.

Westerbergs mest berömda politiska handling var att lämna tv-studion 1991, när Ny demokratis företrädare kom för att sätta sig. Det var inte vidare tolerant, utan visade tvärtom en stor brist på respekt för andra människor och deras åsikter.

Att Westerberg dessutom visat sig vara en girigbuk, genom att ta ut höga arvoden från Röda Korset och andra gör honom inte mer lämpad i Petterssons ögon.

 

3 thoughts on “Intolerans av den intolerante

  1. Westerberg är fader till dagens invandringspolitik och han legitimerade, genom sitt förakt för folket, mobbing och utfrysning, inte bara av ND utan av SD, när han reste sig och gick. Jag håller med helt att han inte bara är moraliskt förkastlig i sitt sätt att se på demokratin utan också mycket girig, han behövde 1 miljon från Röda Korset annars klarade han sig inte. Han är orsaken att jag aldrig skänker pengar dit mer. Vad jag förstår bor han på Södermalm i ett närmast helvitt område. Ett typexempel på att man inte lever som man lär. Kompisen Ullenhag, också boende i ett helvitt område om jag är rätt informerad, har givit honom i uppdrag att utreda hur man kan indoktrinera svenska skolbarn – så att de ska tycka ”rätt”. Pengar han kanske kan samla i sitt eget konsultbolag, vad vet jag? Journalisterna bryr sig inte, för han har ”rätt” åsikt.

Kommentera