Böneutrop stör alla som inte ber


Redan 2009 skrevs denna artikel, lika aktuell då som nu.

Böneutrop stör alla som inte ber

Enligt DN den 14 december 2009 har Ismail Okur från ”Muslimska föreningen” i Botkyrka ansökt om tillstånd för böneutrop från minaret och halalslakt. Han vill också att ”muslimer” ska få ledigt från jobbet under ”muslimska” högtider.

Jag vill först och främst påminna om skillnaden mellan imamer och andra självutnämnda religiösa ledare och de så kallade muslimer som lever ett sekulärt liv och inte strävar efter att införa Sharialagen i Sverige.

Den första gruppen represen­terar en politisk form av Islam som vill styra hela världen enligt Sharialagen.

Böneutropen hör hemma i en tid då troende muslimer inte hade väckarklocka hemma; tack vare böneutropet hade de koll på soluppgången, lunchen och solnedgången. Man hade ingen elektricitet och därmed ville man använda dagsljuset så mycket som möjligt.

I dagens moderna samhälle vaknar troende muslimer före soluppgången med hjälp av väckarklocka, ber och somnar om för att senare gå tilljobbet eller andra vardagliga sysselsättningar.

Därför behövs inget böneutrop. Böneutropet hör egentligen till den tid då troende muslimer inte hade väckarklocka hemma. Det stör eller plågar, omgivningen – särskilt barn och sjuka.

Jag vill också påminna om att även i många länder där Sharia­lagen råder har man uppmanat till att böneutropen ska ske så lågt att det inte hörs utanför moskén.

Ärligt talat vill jag påstå att bakom den tidigare nämnda ansökan finns en grupp islamister som vill förvandla vissa förorter till ”muslimska” samhällen. Detta leder till att fler och fler kvinnor blir förtryckta och vågar inte leva och klä sig som de själva vill. Erfarenheten visar hur islamister – inte vanliga ”muslimer” -lägger sig i andras privatliv; kom ihåg dokumentärfilmen om hur tjejer förhindras av islamister att gå på disco i Rinkeby för ett tag sedan.

När det gäller kravet på lediga högtidsdagar för ”muslimer” vill jag säga att med tanke på hur många religioner och tros­uppfattningar som finns i Sverige blir det svårt att hitta gemensamma arbetsdagar om detta om önskemål beviljas.

KARIM SHAMOHAMMADI ordförande för Riksförbundet Barnen Först

-Pettersson tycker Karim verkar vara en klok karl, han har även varnat för att den politiska islamismen fått fotfäste och värvar anhängare i Sverige.


One response to “Böneutrop stör alla som inte ber

  • Pica pica

    Alldeles riktigt att ta upp den ”andra sidan”, det borde vi göra mer i media. Jag har försökt göra det i min lokalblaska ÖP när min muslimska vännina (numera ex-muslima) blivit antastad på stan för sin västerländska klädsel av självutnämnda moraliska väktare. Kan inte tro att det skulle ske här i Norrland. Skrev att vi bor i ett sekulärt land och att alla har rätt att tro eller inte tro.
    Det finns en klick makthungriga skäggubbar som vill göra gällande att alla delar deras inställning till islam men det är inte sant. Tror det gjordes en undersökning för några år sedan bland de muslimska organisationerna om medlemsskapet. Även om överdrev antalet medlemmar så var det förvånansvärt litet.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: