Farväl till julgranen i Danmark?

Sedan årtionden har bostadsrättsföreningen Egedalsvænge i Kokkedal, strax norr om Köpenhamn, varje år rest en festligt smyckad julgran mitt i området.

Julgransresningen första advent brukar firas med glögg och stekta äppleskivor av medlemmarna. Men så icke i år….

Islamiseringen av Kokkedal har gått snabbt. (Och tyvärr även nedbusningen.)

Bostadsrättsföreningen har nu en stor grupp muslimska medlemmar, enligt uppgift mest somalier. I styrelsen är de t. o. m.  i majoritet.

Därför är det väl följdriktigt att de beslöt anslå 60.000 danska kronor till en ståtlig muslimsk Eidfest i år.

När sedan danskarna bad om några tusenlappar till den traditionella julgranen blev majoritetens svar: NEJ!

Den påtagligt irriterade Ali C hävdade att styrelsens diskussioner och beslut var ”hemliga”. Tydligen även för medlemmarna.

Vad som sagts vid styrelsemötet var att man inte tänkte finansiera en ”kristen fest”. Och det ville man ju inte erkänna i tidningen…Men nu blev det liv i luckan bland danskarna.

 Alla oppositionspartierna kritiserade islamiseringens resultat i Kokkedal. Det liberala Venstre erbjöd sig att bjuda de boende på en julgran….

 Muslimer i andra föreningsstyrelser säger rent ut att Kokkedals muslimer är inskränkta och fördomsfulla.

Men det ser fortfarande ut som att det blir en jul utan gran, glögg och äpple- skivor på Egedalsvænge.

 SN

 EB

 Hodja

JIHAD I MALMÖ

Olli tycker att detta visar vilka sanna egoister dessa islamister är, 60 papp för en egen Eidsfest men inte en sekin till en julgran, då ju detta ”Hemska tanke” är något kristet jippo. Men muslimerna har även fel i detta. Julgranen kom till i borgerliga kretsar under 1800-talet, som en del av det sekulära firandet av julen i Tyskland.

Traditionen kom till Sverige alldeles i slutet av 1800-talet i borgerliga hem, och en bit in på 1900-talet började det bli en vanlig företeelse även bland allmogen. Det dröjde dock länge innan kyrkan tog upp denna sed. Danmark låg på den tiden några år före Sverige, mycket tack vare deras närhet till ett av Europas ledande länder Tyskland.

I minoritet har muslimerna bönat och hotat för sina rättigheter som minoritetsgrupp, men där de har lyckats bli i majoritet, så kör man över  minoriteterna helt hänsynslöst. En julgran utomhus med belysning finns där i hög grad för att mildra mörkret i tillvaron under den mörkaste tiden på året i de nordligt belägna länderna. Men att en muslim skulle kunna tänka så långt är nog tyvärr en utopi. I dessa dumskallar får ju inget annat rum än religion.

5 thoughts on “Farväl till julgranen i Danmark?

  • Det måste klargöras för dessa jävla idioter att i detta bostadsområde gäller precis samma lagar som överallt annars. Muslimerna har inte köpt någonting, förutom rätten att bo i sin lägenhet, så länge man betalar sin avgift punktligt varje månad. Någon form av besittningsrätt har man inte. Inte heller har man rätt att avhysa någon annan människa från området. Om sådant är nödvändigt, så får de precis som alla andra tillkalla polis. Men då ska man kanske inte förvänta sig att polisen godkänner deras snorungars stenkastningar och bilbränningar samt liknande
   islamisering av uterummet. Svin ska egentligen hållas i stia. Var glada om ni slipper det.

 1. Lustigt, de kommer hit och KRÄVER att man skall respektera deras seder men de visar absolut INGEN respekt för våra traditioner, de skall bara förbjudas. Det är verkligen sant att vi har blivit gäster i våra egna länder.
  Eller hur var det nu de sade….det är inte invandrarna som skall integreras, det är svenskarna som skall integreras, Folkförräderi säger jag.

  • Ja det var väl så Sahlinskan uttalade sig, men om
   inte Araber som, kommer hit visar respekt för seder
   och bruk här, då ska vi heller inte visa dom någon
   respekt,och i vart fall inte deras religion!

Kommentera