Tyska jihadister värvar ungdomar på Internet

Den nya rekryteringsbasen av unga jihadister i Tyskland går via musik på Internet.

En ny grupp av tyskspråkiga jihadister har skapat ett rum på Internet där de sprider islamistisk propaganda genom musik. Slagorden är att förhärliga jihad och uppmana till attacker på det tyska samhället.

En f.d. förortsrappare, Denis ”Deso Dogg” Cusbert, har skapat sig en kultstatus genom att sprida jihadistpropaganda under sitt nya muslimska namn Abu Malik. En av Cusberts vänner är den ökände salafisten Mohamed Mahmoud, en österrikare med egyptiska rötter som 2005 bildade islamistgruppen GIMF (Global Islamistic Media Front) som var pionjärerna av att sprida Al-Qaida propaganda på Internet. Mahmoud och hans fru greps 2007 efter att ha publicerat en video på nätet där de hotade med attacker i både Tyskland och Österrike.

Mohamed Mahmoud

Förra året frigavs Mahmoud och Denis Cusbert såg genast till att kontakta honom. Idag sägs de bägge och flera andra ledande salafister har flytt till Egypten, detta efter att tysk polis och säkerhetspolis gjort ett flertal ingrepp mot gruppen. Dock sprids deras propaganda vidare på Internet och en av de som låtit sig förledas är den unga man som dödade två amerikanska soldater på Frankfurts flygplats 2011.

Källa: Der Spiegel

Två intressanta Youtube-klipp där tysk TV vidar Mohamed Mahmoud och hans verk. Tyvärr är de inte textade, men jag tror ni förstår ganska bra.

Del 1

Del 2

One thought on “Tyska jihadister värvar ungdomar på Internet

  1. När man ser bilden på denna där så blir man ju verkligen sugen på att ansluta sig
    Till geniklubben

Kommentera