Ja till Eid för 60 000 – Nej till julgran för 7 000 kr

Bostadsområdet Egedalsvænge i Kokkedal på nordöstra Själland har som i de flesta bostadsområden och städer i Norden haft en julgran på torget i december men i år riskerar man att bli utan.

I stadsdelens styrelse som består av nio röstande sitter det fem muslimer som säger nej till juleträd och de 5 000 – 7000 danska kronor det beräknas kosta. Styrelseordföranden beklagar beslutet och säger att det skett i demokratisk anda.

Beslutet har upprört andra boende, lokalpolitiker men även riksdagspartierna. I synnerhet som styrelsen nyligen ställde upp med 60 000 danska kronor till muslimernas Eid-fest i området. Då hade man en hoppborg, klättervägg och annat som skulle roa alla muslimska barn på gården.

Islamisterna uppvisar en cynism och intolerans för andra och det är oacceptabelt säger en del politiker. Dessutom fruktar man att detta nu leder till ökade spänningar och konflikter i området, där det bor många muslimer. En forskare vid Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet som bland annat forskar i islamska grupperingar och minoriteter från mellanöstern i Europa, säger att det kan handla om ett politiskt beslut bakom motivet att stoppa granen. Hon menar att gruppen islamister i detta fallet har behovet att markera och ge en signal till att man vill ha en konfrontation.

-Pettersson är inte ett dugg förvånad, islamister vet inte vad hänsyn till andra är och målet är att göra Danmark till ett muslimskt land och de som tror att vi kommer att klara oss om detta fortsätter är mer än lovligt naiva…

DR.dk

 

2 thoughts on “Ja till Eid för 60 000 – Nej till julgran för 7 000 kr

  1. (Börjar nästa bli less på att höra mig själv) Det här är bra, mycket bra. Nu kanske de sista av de sovande Jenssen (?) vaknar. En dos av detta till Sverige, tack.

Kommentera