Svensk kultur del 2

För miljöpartisten Ylva G Karlsson som HÄR förnekar att det finns någon Svensk kultur spelar vi idag :

Ylva G Karlsson

Jussie Björling sjunger Till Havs av Gustav Nordkvist, programledare är den Svenske kulturarbetaren  Sigge Fürst och dirigerar orkestern gör Sune Waldimir, och skymtar man inte den Svenska kulturarbetareb Alice Babs vid 1,10?

 

Fast i sammanhanget kanske Jussi är att kasta ”pärlor för svinen”?

Kanske Östgöta låten passar bättre?

Detn är också Svensk kultur, men kanske inte i samma klass som Jussi?

16 thoughts on “Svensk kultur del 2

 1. Nu plötsligt kommer det in en signatur på bloggen,som tar bort vår urgamla sed ”rövakrogen” !!
  Väntar nu bara att någon annan kommer in,och påstår att ”koddaläss”,som Ollie R för några dagar sedan utförligt redogjorde över,är islamistisk !!
  Ur led är tiden !!

  • Ja dom bara tar och tar men vi vet vad som är vårt om vi står stadig med båda fötterna i den skånska myllan.

   • Oj vad har jag nu gjort ;)Var det rövkroken som fick Dig på fall?? Eller är det för att Ylva G är en marsian medan alla andra övriga kvinnor är från Venus och männen är från Marstrand.
    Var kommer då hen ifrån?

  • Jag är säker på att det finns någon indisk eller mesopotamisk eller sydslavonsk förlaga till koddaläss, men jag orkar inte leta reda på den just nu, utan ber bara att få påpeka att Ylva G Larsson alltid har rätt. Fråga henne ska du se.

   Dessutom vill jag i all ödmjukhet hävda att ironi är en svår konst.

  • Fan är du full Lars. Jag vet fortfarande knappt vad detta skånska ord står för. Det var den så kallade Domedagsmannen som kom med detta uttryck. Han är väl en skånepåg. Jag är en blandning av värsta sort, sörmlänning och värmlänning och lite östgöte gudskelov, som di säger där i Linköpingstrakten. Den blandningen blev till i en gatukorsning.

 2. Arthur Hazelii sentenser
  Fädernesland – ingiv våra sinnen de dygder som fostrat din ära, ditt väl.
  Var hellre fri än annans träl så länge du dig kan röra.
  Lyssna till den granens susning vid vars rot ditt bo är fästat.
  Vi är ett litet folk – men vi bör tänka stort.
  Den forntid ej vördar ej framtid är värd.
  Ryktet aldrig dör för den som sig ett gott förvärvat.

 3. Nja. Opera och dess sångteknik är en italiensk uppfinning. Stämsång har sitt ursprung i judisk liturgi. Gitarr, fiol, piano har arabiska rötter. Notskriften kom ursprungligen från Kina. Slaginstrument har uppstått i många världsdelar, men kanske framför allt i Afrika och Indien. Så Ylva G Larsson har nog rätt, det finns ingen svensk kultur. Åtminstone inte på musikens område, där hon verkar vara expert.

  • Spela med sked då? Då skall vi med andra ord hålla käften för allt som kommer över läpparna på en svensk är någon annans kultur?

   • Tyvärr, skeden är till sin grundkonstruktion en egyptisk uppfinning, visserligen gjord av trä eller ben, men redan de gamla grekerna lärde sig konsten att tillverka dem av metall, så även där måste vi erkänna oss slagna.

    Ja, antagligen är det så att det bästa vi kan göra är att hålla käften. Läs gärna för övrigt Julia Caesars strålande krönika i Snaphanen.dk.

  • Bara för att de första kända stränginstrumenten tros ha haft sitt ursprung i landet mellan floderna innebär det inte automatiskt att de är av arabiskt ursprung. Dessutom så är det stor skillnad på araber före och efter sagoboken.

   Dessutom så finns det inte ens något av jordiskt ursprung enligt ditt resonemang då alla grundämnen är ett derivat av fusionsprocessen i för länge sedan utdöda stjärnor.

Kommentera